Gouden Gouriye zet met hattrick SC Heerenveen te kijk

Heracles Almelo heeft zijn draai gevonden in de Eredivisie. De ploeg van trainer Peter Bosz speelde zich zondagmiddag in het eigen Polman Stadion met frivool voetbal langs SC Heerenveen (6-3) en behaalde zijn derde overwinning van dit Eredivisieseizoen.

Heracles kwam al vroeg op achterstand door een doelpunt van Filip Djuricic in de vierde minuut, maar een opmaat voor een lastig karwei tegen de Friese formatie bleek dat allerminst. De Almeloërs bogen de achterstand nog vóór rust om door treffers van Ninos Gouriye en Samuel Armenteros.

Vlak na de pauze vergrootte Everton de marge naar twee goals door op aangeven van Willie Overtoom voor 3-1 te zorgen. Gouriye tilde de stand in de 57ste minuut zelfs naar 4-1 door een prachtaanval op passende wijze met een stiftbal af te ronden.

Heerenveen kwam na ruim een uur eindelijk weer eens gevaarlijk voor het doel van Remko Pasveer en meteen leverde dat ook een treffer op: Alfred Finnbogason schoot simpel binnen na voorbereidend werk van Daniël de Ridder.

Nauwelijks vier minuten later was de Friese hoop op een draaglijke score alweer vervlogen nadat Gouriye zijn ploeg op een 5-2 voorsprong zette met zijn derde doelpunt van de middag. De voormalige aanvaller van FC Twente heeft nu in zijn laatste vijf competitieduels zeven keer gescoord.

Tien minuten voor tijd deed Heerenveen nog wat terug via het achtste competitiedoelpunt van clubtopscorer Finnbogason, maar de zege kwam voor de thuisclub niet meer in gevaar. Sterker, Thomas Bruns maakte er in de slotfase nog 6-3 van voor Heracles.

Heracles bleef door de winst op de Friezen voor de zevende keer op rij ongeslagen in de Eredivisie. Heerenveen wacht na vijf pogingen nog altijd op de eerste uitzege van dit seizoen. Foto: VI Images