Henriksen vol vertrouwen bij AZ: 'Laat PSV maar komen'

Reacties

Markus Henriksen kijkt vol vertrouwen uit naar de topper van vrijdag tegen PSV. De Noorse middenvelder van AZ kende zondag met twee goals tegen FC Groningen (2-4) de ideale voorbereiding.

Henriksen vol vertrouwen bij AZ: 'Laat PSV maar komen'

'We hebben allemaal de wedstrijden van PEC Zwolle en FC Twente gezien. We hebben vooraf besproken dat er een mooie kans voor ons lag vandaag. Dat gaf ons een extra boost', zo blikt de Noor op de clubwebsite terug op de aanloop naar het duel  in het hoge noorden. Daar kwam AZ snel op een 2-0 achterstand, maar werd uiteindelijk veerkracht getoond en met 2-4 gewonnen.

'In de rust waren wij heel erg hongerig en zagen mogelijkheden', aldus Henriksen, die Steven Berghuis op slag van rust de aansluitingstreffer zag maken. 'We zeiden tegen elkaar dat wanneer we ons normale niveau haalden, we hier gewoon konden winnen. En dat hebben we in de tweede helft laten zien. Vijf minuten na de rust had ik al het gevoel dat we de winst zouden pakken. We hadden FC Groningen zo goed onder druk. Het was misschien wel onze beste helft van dit seizoen.'

'Ik heb tijdens mijn blessure hard gewerkt en tegen mezelf gezegd dat dit, vanaf mijn terugkeer, mijn seizoen zou worden', aldus Henriksen over het revalidatietraject dat hij moest afleggen door een knieblessure. 'Ik hoop dat het vanaf dit moment alleen nog maar beter wordt.'

Vrijdag is daar tegen koploper PSV direct een gelegenheid voor. 'Laat ze maar komen. Het is een goed moment om PSV te treffen. Ons team heeft veel energie. Dat komt omdat we moeilijke uitwedstrijden zoals deze en die tegen Ajax winnen. PSV is ook goed in vorm, maar als wij in de top willen staan, moeten we ook van de beste teams winnen', aldus de middenvelder. 'We staan nu in de topvier, maar ook de tweede plaats is niet ver weg', doelt hij op verschil van vijf punten met Ajax. AZ deelt de derde stek nu met Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.