Van den Brom laat zich niet gek maken want PSV wacht

John van den Brom was bijzonder blij met de manier waarop AZ een 2-0 achterstand omboog in een 4-2 overwinning bij FC Groningen. De AZ-trainer genoot van de tweede helft van zijn elftal.

Groningen was in de eerste helft de betere ploeg en leek met een 2-0 voorsprong de rust in te gaan, maar Steven Berghuis maakte op de valreep nog de aansluitingstreffer. 'Die goal voor rust was het keerpunt', zei Van den Brom tegen FOX Sports.

'Daarna hebben we in de tweede helft laten zien dat we heel goed kunnen voetballen', vervolgde de oefenmeester met een brede glimlach. 'We hebben fantastische goals gemaakt. Ik heb genoten van mijn ploeg.'

Daarmee boekte Van den Brom na de 1-0 zege bij Ajax opnieuw een uitmuntend resultaat. 'Groningen heeft elf maanden thuis niet verloren, dat zegt iets over hoe knap deze prestatie is. Zij waren na de winterstop de ploeg in vorm en wij hebben dat vanmiddag een halt kunnen toeroepen. Chapeau voor mijn spelers.'

AZ klimt door de zege naar de vierde plaats. De Alkmaarders hebben net zoveel punten als Feyenoord. 'We staan gedeeld derde, maar ik ga niet mee in de euforie van de ranglijst. We staan al heel lang rond deze positie en we willen daar graag blijven staan. Dan moet je dit soort wedstrijden blijven winnen. Vrijdag hebben we weer een lastig duel thuis met PSV, dus we gaan ons nu niet gek laten maken', richtte Van den Brom direct zijn blik op de volgende wedstrijd.'

Pijnlijk
Voor Groningen-coach Erwin van de Looi waren de druiven zuur. 'De eerste helft hebben we uitstekend gespeeld en we kwamen volledig terecht op een 2-0 voorsprong. Er was niets aan de hand tot die aansluitingstreffer van Steven Berghuis.'

'Dat was wel een tikkie voor ons, maar dat is geen reden om zo ver weg te zakken in de tweede helft en drie tegendoelpunten weg te geven', oordeelde Van de Looi. 'Erg pijnlijk.'