Henk de Jong: 'Ik en mijn jongens voelden die regen niet'

Reacties

Eindelijk zag Henk de Jong dat zijn SC Cambuur werd beloond voor de getoonde moed en passie. Bij NEC-trainer Ernest Faber overheerste het gevoel van een 'wake up-call'.

Henk de Jong: 'Ik en mijn jongens voelden die regen niet'

De eerste overwinning van het seizoen maakte wat los bij De Jong. De trainer van SC Cambuur voelde de 3-1 tegen NEC als een bevrijding, maar plaatste daarbij zichzelf nadrukkelijk op de achtergrond.

'Het podium is voor mijn jongens, en niet voor mij. Ze hebben het fantastisch gedaan, ik heb van ze genoten. We hebben gespeeld om te winnen, niet om niet te verliezen', zei De Jong tegen FOX Sports.

De trainer kreeg op het veld de bevestiging van wat hij al had waargenomen in zijn spelersgroep. 'Ze geloofden er nog in en dat hebben ze vanavond laten zien. Het was moeilijk voetballen met die storm. Zelfs op het kunstgras bleef de bal soms liggen. Maar ik heb de regen niet gevoeld, en de jongens ook niet. Ze hebben in de rust een nieuw pakkie aangedaan en zijn er weer voor gegaan.'

Slapen
Bij de Nijmeegse verliezers was er duidelijk een ander verhaal te horen. Trainer Ernest Faber was vooral niet te spreken over hoe zijn ploeg had gereageerd bij de spelhervattingen, waarmee Cambuur het verschil had gemaakt.  

'Als je drie keer staat te slapen, dan heb je weinig recht van spreken. Dan verlies je terecht', zei Faber. 'Bij een ontwikkelingsclub mag je wel foutjes maken, maar je moet er wel van leren. Ik heb het nu vaker meegemaakt. We moeten nu doorschakelen, want ik kan dit niet accepteren. Laat het een wijze les zijn, een wake up-call.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.