'Helaas is deze hetze niet vrij van racisme en discriminatie'

Reacties

Sepp Blatter maakt korte metten met de beschuldigingen van corruptie rond de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar. Volgens de voorzitter van de wereldvoetbalbond (FIFA) is er prake van een hetze.

'Helaas is deze hetze niet vrij van racisme en discriminatie'

'Er heerst een soort van storm tegen de FIFA inzake het WK in Qatar', liet Blatter maandag weten tijdens een FIFA-conferentie. 'Helaas is deze hetze niet vrij van racisme en discriminatie. Ik weet niet wat de achterliggende gedachte is van deze mensen, maar wij moeten onze eenheid bewaren.'

'Eenheid is het beste antwoord op de kritiek', vervolgde de 78-jarige Zwitser. 'De mensen die daar verantwoordelijk voor zijn willen niet het spel vernietigen, maar het instituut. We hebben in deze situatie een sterke leider nodig en het vuur in mij brandt nog steeds.'

Eerder ontkende het organisatiecomité van het WK 2022 in Qatar alle aantijgingen. Er zijn geen steekpenningen betaald, zoals wordt gemeld door The Sunday Times. Overigens stelt de krant dat het alle bewijzen in het bezit heeft.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.