Heitinga blaast transfer naar West Ham af: 'Niet om het geld'

John Heitinga heeft zijn transfer naar West Ham United afgeblazen. De dertigjarige verdediger houdt bij Everton de bank warm, maar ziet een stap naar de Londense Premier League-club niet als het ideale vervolg van zijn loopbaan.

Heitinga blaast transfer naar West Ham af: 'Niet om het geld'

Heitinga was vorig seizoen nog regelmatig basisspeler bij The Toffees, maar speelde dit Premier League-seizoen nog geen minuut na de komst van manager Roberto Martínez, opvolger van de naar Manchester United vertrokken David Moyes. Dat hij wel twee keer mocht opdraven voor de League Cup, is tekenend voor de bijrol die de Alphenaar in Liverpool vertolkt.

Door dat gebrek aan speeltijd is de 87-voudige international ook uit beeld geraakt bij het Nederlands elftal. Om komende zomer alsnog af te reizen naar het WK in Brazilië, wil Heitinga daarom van club ruilen tijdens de winterse transferperiode. West Ham leek goede papieren te hebben, maar de ex-Ajacied ziet geen heil in een transfer naar de tegen degradatie strijdende club, die momenteel op de negentiende plaats staat.

'Het is op mijn leeftijd wel belangrijk om de juiste keuzes te maken', zegt Heitinga op de website van Sport-Promotion, het bureau dat zijn belangen behartigt. 'Dan gaat het niet alleen om geld, want dat was geen enkel probleem bij West Ham United. Je moet de overtuiging hebben dat je een juiste stap maakt en die was er bij mij niet.'

Heitinga wacht nu de belangstelling van andere clubs af. 'Die belangstelling is er, dus ik heb er vertrouwen in dat ik voor 31 januari nog een andere club vind. Ik wil weer elke wedstrijd spelen, omdat ik nog steeds een enorme honger naar de bal heb. Ik ben fit en als voetballer in de kracht van mijn leven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen