Heerenveen-ADO: duel der Eredivisietopscorers

Reacties

● SC Heerenveen ontvangt ADO Den Haag voor de twaalfde keer in Eredivisieverband. Van de eerste elf ontmoetingen verloren de Friezen er slechts één (W7, G3).

Heerenveen-ADO: duel der Eredivisietopscorers

● ADO Den Haag wist in acht van de elf Eredivisieduels uit bij SC Heerenveen niet te scoren.

● Kenny Otigba scoorde voor Heerenveen vorig seizoen in zowel de thuis- als uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. In totaal maakte hij twee van zijn vijf Eredivisiedoelpunten tegen de Hagenaars.

● Met Mark Uth (Heerenveen) en Michiel Kramer (ADO) staan de topscorers van het huidige seizoen (elf treffers) en de spelers met de meeste Eredivisiedoelpunten in 2014 (vijftien goals) vrijdagavond tegenover elkaar in Friesland.

● Alleen NAC'er Joeri de Kamps (negen) pakte dit seizoen meer gele kaarten dan Heerenveen-middenvelder Joey van den Berg (acht).

● Mark Uth maakte zes keer het openingsdoelpunt in een Eredivisieduel dit seizoen, vaker dan elke andere speler.

● Uth speelde vorig seizoen in dienst van Heracles één keer tegen ADO, hij maakte toen twee doelpunten en gaf een assist.

● ADO won dit seizoen nog geen uitduel in de competitie (G3, V5); de laatste uitzege in de Eredivisie vond plaats in Friesland (afgelopen mei tegen SC Cambuur).

● De laatste keer dat ADO vanaf de start van een Eredivisieseizoen zo lang wachtte op de eerste uitoverwinning was in 1981/82, toen won de ploeg geen enkel duel buitenshuis.

● Gianni Zuiverloon heeft in vier wedstrijden tegen SC Heerenveen, waarvoor hij drie seizoenen in actie kwam, één keer gescoord (in dienst van RKC scoorde hij in 2005 in een 2-2 gelijkspel).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.