Heerenveen zonder Te Vrede naar Nijmegen

Reacties

SC Heerenveen moet vrijdag zonder Mitchell Te Vrede op bezoek bij NEC. De van Feyenoord overgekomen aanvaller heeft te veel last van een enkelblessure.

Heerenveen zonder Te Vrede naar Nijmegen

Te Vrede ontbrak zondag ook al in de wedstrijd tegen FC Groningen (3-1 nederlaag). Hij kreeg op de laatste training voor de Derby van het Noorden een tik op zijn enkel en ondervond daar te veel last van. Zijn vervanger in de basisopstelling van de Friezen was Henk Veerman.

Het is Te Vrede niet gelukt om op tijd fit te raken voor het uitduel met promovendus NEC van vrijdagavond 20.00 uur. Naast Te Vrede kan Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges ook niet beschikken over verdedigers Joost van Aken en Jordy Buijs, middenvelder Younes Namli en aanvaller Luka Zahovic.

Voor de spelers die wel fit zijn, heeft Lodeweges maar één taak: winnen. 'Pas als we NEC verslaan, kunnen we spreken over een goede seizoenstart', aldus de trainer op de website van de Friezen. 'Zes punten uit zes wedstrijden wil je liever niet. Dan kun je niet spreken van een goede start. Negen uit zes staat al een stuk beter.'

Daarnaast looft de trainer zijn verdedigende krachten. 'We hebben zeven goals tegen gekregen in vijf wedstrijden', gaf de trainer aan. 'In vergelijking met andere ploegen is dat helemaal niet slecht. En voor de wedstrijd tegen Groningen hadden we er nog maar vier tegen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.