Heerenveen sluit geplaagde Van Aken weer in de armen

Reacties

Joost van Aken heeft zijn rentree gemaakt op het trainingsveld van SC Heerenveen. De verdediger kwam wegens een hamstringblessure dit seizoen nog niet in actie, maar heeft de kwetsuur na een lange revalidatieperiode in Zeist nu achter zich gelaten.

Heerenveen sluit geplaagde Van Aken weer in de armen

Aan het eind van vorig seizoen, in het eerste play-offduel met Vitesse, liep Van Aken een hamstringkwetsuur op. Hij hoopte vervolgens weer fit te zijn voor het begin van de voorbereiding, maar een terugslag dwarsboomde dat. Vervolgens mikte de centrumverdediger op een terugkeer in september, maar ook die verwachting moest hij laten varen.

'De hamstringblessure van Joost was een complex verhaal', liet Erik ten Voorde, fysiotherapeut van de Friezen, optekenen op de clubsite. 'Hij traint nu weer met de groep en daarnaast volgt hij een individueel programma. We gaan de belasting langzaam opbouwen. Afhankelijk van het speelschema van het beloftenteam, dat niet ideaal is, kan hij normaliter binnen drie, vier weken weer wedstrijdminuten maken.'

Van Aken beleefde vorig seizoen zijn grote doorbraak in Heerenveen. Hij kwam tot 33 duels namens de Friezen en eindigde met de ploeg op de zevende positie, met vijftig punten uit 34 competitiewedstrijden. Zonder de inbreng van de 21-jarige linkspoot is Heerenveen moeizaam aan het seizoen 2015/16 begonnen, met slechts zeven punten uit de eerste acht speelronden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.