Heerenveen nog dieper in de zorgen door verlies bij ADO

Ook tegen ADO Den Haag heeft SC Heerenveen niet kunnen winnen in een uitwedstrijd. Toen Joey van den Berg voor rust rood kreeg, was de eindstand al bereikt: 2-1.

Heerenveen-trainer Marco van Basten hoopte weer te kunnen beschikken over Arnold Kruiswijk, maar hij was niet tijdig hersteld van een liesblessure. Christian Kum en Ramon Zomer vormden het centrale verdedigingsduo.

Het duel begon voortvarend voor SC Heerenveen. De sterke openingsfase leverde een treffer van Sven Kums op. De middenvelder schoot knap raak nadat Joey van den Berg de bal had klaargelegd.

Na 23 minuten kregen de Friezen een uitstekende mogelijkheid de score te verdubbelen, maar tot twee keer toe werd de bal van de lijn gehaald. Symbolisch voor de treurnis waarin Heerenveen dit seizoen verkeert, viel een minuut later de gelijkmaker. Danny Holla tikte de bal in een scrimmage in het doel.

ADO nam na de gelijkmaker het heft in handen. In de 37ste minuut maakte Santi Kolk (foto boven) zijn eerste doelpunt van het seizoen, nadat hij eerst tegen de paal schoot en daarna doel trof. Makkelijk beloofde het na de pauze voor Heerenveen niet te worden. Een minuut voor het rustsignaal toonde arbiter Dennis Higler Joey van den Berg zijn tweede gele kaart. Van den Berg moest voor de derde keer dit seizoen voortijdig het veld verlaten. Ook NEC-er Kevin Conboy kreeg dit seizoen drie rode kaarten.

Met Filip Djuricic (foto midden) – van wie deze week bekend werd dat hij in de zomer naar Benfica vertrekt – in de punt van de aanval vervolgden de Friezen het duel. Dat ging ten koste van clubtopscorer Alfred Finnbogason, die eruit ging voor Marten de Roon. Met Rajiv van La Parra zorgde Djuricic af en toe voor gevaar, maar grote kansen kwamen er niet meer. Ook niet voor de Hagenaars.

Na de winst heeft ADO nu 31 punten en staat achtste. Heerenveen belandt dieper in de degradatiezorgen, omdat PEC Zwolle de Friezen achterhaalde. De ploegen bezetten samen de gedeelde veertiende plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.