Heerenveen mikt op play-offs: 'Anders speel je voor niks'

Reacties

Trainer Foppe de Haan besluit na twee zeges op rij de doelstelling van SC Heerenveen bij te stellen. De Friezen hopen de play-offs om Europees voetbal nog te halen.

Heerenveen mikt op play-offs: 'Anders speel je voor niks'

Vier punten is het verschil nog met een plek die recht geeft op barragewedstrijden na de overwinning op AZ (4-2). 'Als het gaat zoals het moet gaan, dan ben je blij', aldus De Haan (foto) voor de camera van FOX Sports. 'Dit wil je graag en het gebeurde. Tegen Roda speelden we ook al zo aardig', ziet hij zijn team de laatste weken groeien.

'We waren echt een schooljongensteam. Fysiek begint het nu ook te komen. Onze Zweedse vrienden (Arber Zeneli en Sam Larsson, red.) komen wat los en dan heb je een heel aardig team', omschrijft hij de ontwikkeling, waarbij alleen spits Mitchell Te Vrede met zijn gemiste kansen wat uit de toon viel. 'Een spits moet scoren als hij dit soort kansen krijgt', meent De Haan, die hem wel prees om zijn enorme inzet.

Aanvoerder Joey van den Berg kreeg eveneens een pluim van zijn coach, al zat de maker van de 2-0 er aan het eind helemaal doorheen. 'Dan moet je jezelf ook niet te groot voelen om je te laten wisselen', aldus Van den Berg, die voor het eerst sinds 5 maart weer op het veld stond. 'Dat gaat je niet in de koude kleren zitten, ook fysiek niet. Ik heb wel een wedstrijd in het tweede gespeeld, maar die intensiteit hier is wel groter. Dit is wel lekker terugkomen zo.'

'We gaan er alles aan doen om nog die play-offs voor Europees voetbal te halen. Daar moet je ook naar kijken, anders speel je voor niks', vervolgt Van den Berg, die in de laatste vier competitieduels ook kampioenskandidaat Ajax nog in Friesland treft. 'Je moet altijd doelen hebben, maar je moet wel reëel zijn', meent De Haan, die vindt dat Heerenveen in deze vorm zeker nog tot wat moois in staat is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.