Havenaar maakt van ADO-debuut masterclass tegen Twente

Reacties

ADO Den Haag heeft zijn eerste echte stunt van het nieuwe seizoen volbracht. Niet alleen de overwinning bij FC Twente was knap (1-4), vooral ook de manier waarop die tot stand kwam.

Havenaar maakt van ADO-debuut masterclass tegen Twente

Beide ploegen speelden zonder centrumspits gelijk tijdens de openingsronde van het nieuwe seizoen, maar traden vanavond aan met hun nieuwe aanvalsleider. Alle ogen waren daarom gericht op Michael Olaitan (Twente) en Mike Havenaar (ADO). En het duurde ook niet lang voordat deze twee de hoofdrollen voor zich opeisten.

Eerst was het de beurt aan Olaitan, het gewenste aanspeelpunt bij Twente dat met zijn snelheid bovendien een extra wapen in huis heeft. Hij zorgde voor het eerste doelgevaar in de Grolsch Veste, maar moest uiteindelijk toezien hoe zijn collega bij ADO daarna wel beslissend was. Mede dankzij steun van de ervaren rotten Édouard Duplan (32) en Ruben Schaken (33) op de flanken.

Visitekaartje
Duplan glipte als eerste door de Twentse defensie, waarna Havenaar zijn voorzet hard en hoog binnen prikte. Binnen een kwartier had de Japanner, deze week gekomen van HJK Helsinki, zijn visitekaartje afgegeven. Maar in tegenstelling tot Olaitan bleef hij ook de rest van de partij een handenbinder voor zijn bij vlagen machteloze tegenstanders.

Zo was Havenaar ook de grote stoorzender bij de 0-2, waarbij Schaken de afvallende bal oppikte en struikelend over de lijn werkte. Twente-trainer Alfred Schreuder bracht Jesús Corona vlak voor rust in en zag Hakim Ziyech vlak na de pauze met een prachtige vrije trap de aansluitingstreffer maken, maar zijn ploeg kreeg maar geen grip op het duel.

Ruben Schaken loopt de 0-2 binnen voor ADO Den Haag.
Ruben Schaken loopt de 0-2 binnen voor ADO Den Haag.

Weer Havenaar stookte onrust in de vijandige zestien, waarna Schaken hard op de lat trapte. En Timothy Derijck raakte de paal, met een soort hakje waarmee doelman Martin Hansen de gelijkmaker had gemaakt tegen PSV. Uiteindelijk was het Vito Wormgoor die de marge uit een corner van Duplan weer op twee bracht met een rake kopstoot (1-3). En ook Duplan zelf knikte binnen, na een afgemeten voorzet van Schaken.

De bedrijvige Havenaar kreeg een paar minuten voor tijd zijn publiekswissel, maar ook Duplan en vooral Schaken mogen terugkijken op een ijzersterke partij. De vervangers van spelers als Wilson Eduardo, Michiel Kramer en Mike van Duinen doen in hun eerste gezamenlijke optreden in elk geval niet voor hun voorgangers onder qua rendement.

Voor Twente is er met een punt uit twee wedstrijden werk aan de winkel, terwijl ADO na de ogenschijnlijk loodzware competitiestart met vier punten knap tweede staat in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.