ADO wacht traditioneel zware klus bij FC Twente

Reacties

● FC Twente verloor slechts 2 van de 34 eerdere thuisduels met ADO Den Haag in de Eredivisie (W24, G8) en is ongeslagen in de laatste dertig ontmoetingen in Enschede.

ADO wacht traditioneel zware klus bij FC Twente

● Vorig seizoen stond FC Twente - ADO Den Haag ook tijdens de tweede speelronde op het programma (16 augustus) en eindigde het duel in 2-2.

● FC Twente verloor in 2005 voor het laatst een thuiswedstrijd in de Eredivisie in de maand augustus (W7, G7).

● Hakim Ziyech was betrokken bij negentien van de laatste twintig Eredivisie-treffers van FC Twente (zeven goals, twaalf assists).

● Nick Marsman verrichtte woensdag tegen FC Groningen negen reddingen, het hoogste aantal van alle doelmannen tijdens de eerste speelronde en een persoonlijk record in de Eredivisie.

Roland Alberg: onberispelijk vanaf elf meter.
Roland Alberg: onberispelijk vanaf elf meter.

● ADO Den Haag boekte slechts één zege in de zeventien uitwedstrijden van afgelopen seizoen (G6, V10).

● Alleen FC Dordrecht pakte vorig seizoen minder punten in uitduels (zeven) dan ADO Den Haag (negen).

● Roland Alberg benutte sinds de start van vorig seizoen vijf strafschoppen, samen met Sébastien Haller het hoogste aantal van alle Eredivisie-spelers.

● Ruben Schaken gaf tijdens de eerste speelronde meer voorzetten uit open spel dan elke andere Eredivisie-speler (tien), maar zag slechts één bal aankomen bij een ploeggenoot.

● Van alle spelers die sinds het seizoen 2010/11 minimaal vijftien keer scoorden, was Mike Havenaar procentueel gezien het vaakst trefzeker met het hoofd (50 procent - 13 van de 26 goals).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.