Hasselbaink: 'Zitten in de hoek waar de klappen vallen'

Jerrel Hasselbaink wacht ook na vijf wedstrijden nog op zijn eerste overwinning als manager van Queens Park Rangers. Maandag moest de oud-international genoegen nemen met een punt thuis tegen Huddersfield Town, dat vlak voor tijd op gelijke hoogte kwam door een vrije trap van Nahki Wells.

'We zijn erg teleurgesteld, de jongens hebben een overwinning nodig', zei Hasselbaink na afloop van het 1-1 gelijkspel in Engelse media. 'Ik denk echt niet aan mezelf. Het is meer voor de jongens; ik wil dit voor hen. Maar ik kan ze niets verwijten, omdat ze hard werken', aldus de oud-spits van onder meer Chelsea.

Na de 2-1 nederlaag tegen Ipswich Town op Boxing Day vond Hasselbaink nog dat er dingen moesten veranderen. Dit keer was de 43-jarige manager wel tevreden. 'We doen dingen goed. Zo zag het er niet naar uit in de eerste helft. Maar Huddersfield creëerde geen kans. In de tweede helft speelden we erg goed en scoorden we, maar we konden het niet vasthouden.'

Het betekent dat QPR maar in de middenmoot van het Championship blijft bivakkeren. De Londenaren bezetten nu de dertiende plaats en zijn zeven punten verwijderd van de play-offs om promotie. 'We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Daar moeten we uit komen. We doen echt wel dingen goed, we moeten alleen even die drempel over. We pakken dit punt en gaan weer door.'