Hasselbaink houdt de eer aan zichzelf na weer een nederlaag

Reacties

Jimmy Hasselbaink is per direct vertrokken bij Burton Albion. De voormalig Oranje-international zou de volgende nederlaag hebben aangegrepen om op te stappen.

Hasselbaink houdt de eer aan zichzelf na weer een nederlaag

Hasselbaink had in augustus al zijn twijfels geuit na een tegenvallende start van het seizoen. 'Ben ik het? Ben ik het probleem? En als ik het probleem ben, dan moet iemand anders komen om het beter te doen', zei de trainer. Dat laatste herhaalt hij nu hij daadwerkelijk is vertrokken: 'Het is tijd voor een nieuwe trainer, die nieuwe energie kan brengen.'

Burton Albion staat na weer een nederlaag (Oxford United was zaterdag met 2-1 te sterk) troosteloos laatste in de League One met de schamele oogst van één punt na zeven duels. Voor Hasselbaink was dat volgens Engelse media de aanleiding om te vertrekken uit het Pirelli Stadium.

Daarmee komt een einde aan zijn tweede dienstverband als manager van The Brewers. Tijdens zijn eerste periode leidde hij Burton nog naar de titel in de League Two. Daardoor promoveerde hij in 2015 naar de League One. Op dat niveau heeft de club het zeven jaar later meer dan zwaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.