Hartverwarmende boodschap Robben voor jonge fan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Hartverwarmende boodschap Robben voor jonge fan

Arjen Robben is niet alleen binnen de lijnen van grote klasse, zo heeft hij nog maar eens bewezen. De negenjarige Guido Sibering had dankzij de aanvaller van Bayern Müchen de dag van zijn leven.

Klaas-Jan Huntelaar is een trotse vader. Op zijn Twitter-account poseert de Schalke 04-spits met zijn pasgeboren zoontje Jim. De 76-voudig international is zelfs zo blij met het ventje, dat hij hem blijkbaar bizar veel eten toestopt, gezien het gewicht van kleine Jim.

• Van een monsterbaby blijkt echter toch geen sprake. Huntelaar zag zijn fout even later in en corrigeerde het gewicht.

• Arsenal-rechtsback Héctor Bellerín staat niet bepaald bekend als goalgetter, maar dat is in de basketbalzaal wel anders, zo toont de Spanjaard.

'2017 is het jaar waarin ik kampioen word met Ajax 1'
• Ajax begint komend weekend aan de tweede seizoenshelft met een lastige uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De Amsterdammers mogen geen steken meer laten vallen om de achterstand van vijf punten op koploper Feyenoord goed te maken. Spits Kasper Dolberg maakt zich echter totaal geen zorgen over de titelrace.

'Virgil van Dijk is een sterke man en een sterke speler. Het is fantastisch wat hij allemaal kan. Hij is fysiek sterk, technisch goed en heeft een goede mentaliteit, we mogen blij zijn dat we zo'n speler in onze selectie hebben. Hij is een geweldig voorbeeld voor de jonge spelers.'
• Southampton-manager Claude Puel komt woorden tekort om zijn gelegenheidsaanvoerder Virgil van Dijk te loven op de clubsite. De Nederlanders is dit seizoen de grote uitblinker bij The Saints en zou de interesse van meerdere topclubs hebben gewekt, maar Puel ziet hem het liefst blijven.

Thomas Müller vertelde zijn paspoort hoe laat thuis de piepers op tafel kunnen.

Mario Kempes ziet het somber in voor Atlético Madrid als Diego Simeone de club ooit verlaat. 'De jongens zullen zich verloren voelen', meldde de WK 1978-held in gesprek met La Nación. 'Ik denk dat ze minder gaan presteren. Diego heeft iets ongelooflijks neergezet.' Simeone baarde vorig jaar opzien door zijn contract te 'verkorten' van 2020 naar 2018. De Argentijn wordt geregeld in verband gebracht met Internazionale.

• In 2016 kregen twaalf jongetjes in Nederland de naam Cristiano. Lionel moet het doen met zes vermeldingen en vorig jaar werd één kind Neymar genoemd. Dat blijkt uit gegevens van de Sociale Verzekeringsbank. Zlatan Ibrahimovic zal teleurgesteld zijn dat er in 2016 maar één naamgenoot in Nederland bij is gekomen. Overigens haalde geen enkele ouder het in zijn hoofd het nageslacht Lothar te noemen.

• Bij Real Madrid behoorde Martin Ødegaard vlak voor de winterstop niet tot de uitverkoren die een Audi mochten uitkiezen van de sponsor. Dat had vermoedelijk een goede reden. Iets waar bij SC Heerenveen wél rekening mee gehouden is.

• Jan Vertonghen is van alle markten thuis. België is een respectabele NBA-speler misgelopen…

• Vertonghen ging nog even op de foto met NBA-ster Paul George van de Indiana Pacers. De Pacers waren in Londen, in de buurt waar de Tottenham Hotspur-speler domicilie houdt, voor een oefenwedstrijd tegen de Denver Nuggets.

• De FIFA is een onderzoek gestart naar de diefstal van zes Hublot Big Bang-horloges vlak voor het gala van maandag in Zürich. De klokjes, die per stuk 11.500 euro waard zijn, zouden zijn uitgereikt aan zes winnaars, onder wie Cristiano Ronaldo (Wereldspeler van het Jaar) en Claudio Ranieri (Trainer van het Jaar). Alleen genodigden waren welkom.

'Ik heb een constant seizoen gespeeld en mijn bijdrage geleverd aan de titel. Maar ook José Izquierdo was goed. Hij is een heel ander type, dus het is maar waar je van houdt. Anderen moeten beslissen, maar ik doe mijn stinkende best.'
• Ruud Vormer geldt als een van de favorieten bij de verkiezing van Speler van het Jaar in België, al schuift hij in gesprek met Sporza een ploeggenoot van Club Brugge naar voren. Toch beseft Vormer dat hij kansrijk is: 'Gouden Schoen Ruud Vormer, klinkt goed, hé.'

• Mame Biram Diouf moet nog werken aan zijn scherpte voordat komend weekeinde de strijd om de Afrika Cup van start gaat. De spits van Senegal miste woensdag op ongelooflijke wijze in een oefenduel met Congo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.