Hartpatiënt Foket glundert na rentree: 'Fans stopten niet met zingen'

Reacties

AA Gent – Standard Luik (1-0) was vrijdagavond een uiterst speciaal affiche voor Thomas Foket (23). De back maakte na een klein halfjaar afwezigheid zijn thuisrentree bij de Belgisch kampioen van 2014/15. 'De fans stopten niet met zingen', zei hij na afloop.

Hartpatiënt Foket glundert na rentree: 'Fans stopten niet met zingen'

In juli van dit jaar viel een transfer naar Atalanta Bergamo voor Foket in duigen. Vlak voor het tekenen van het contract in Italië, kwamen er hartproblemen aan het licht bij de laatste medische testen. De Belgisch international moest een hartoperatie ondergaan, lag bijna zes maanden uit de running, maar keerde vrijdag terug op het veld in de Ghelamco Arena, de thuishaven van Gent.

Na vorig weekend al een klein half uur te spelen in het treffen bij Charleroi (2-1 verlies), viel Foket vrijdag in de slotfase in tijdens zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De steun van de supporters was immens en 'deed mij goed', vertelde Foket na afloop bij Sporza. 'De fans stopten niet met zingen.'

Transfer
Of een transfer naar Atalanta er aankomende transferzomer wel in zit? Daar wil Foket nog niets van weten. 'Ik ben op dit moment alleen bezig met Gent. Ik ben blij dat ze mijn contract hebben verlengd. Ik wil gewoon wedstrijden spelen en mij opnieuw voetballer voelen. Als ik hier voor tien jaar kan tekenen, zal ik daarover nadenken', aldus de verdediger annex middenvelder tegenover Het Nieuwsblad afgelopen oktober.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.