Mooi gebaar van Gent: contractverlenging Foket na hartoperatie

Reacties

Thomas Foket, momenteel herstellende van een hartoperatie, heeft zijn contract verlengd bij AA Gent. De club kwam met het mooie gebaar, nadat Foket eerder weigerde om zijn verbintenis met de club te verlengen. Hij ging voor een transfer naar Atalanta Bergamo, maar de overgang ging om een tragische reden niet door.

Mooi gebaar van Gent: contractverlenging Foket na hartoperatie

De Belgische rechtsback stond op het punt een contract te tekenen bij Atalanta, toen bij een medische keuring hartproblemen aan het licht kwamen. De club uit de Serie A zette direct een streep door de overgang en uit nader onderzoek in België bleek dat Foket onder het mes moest. Hem wacht een revalidatieperiode van zes maanden, waarna onderzocht moet worden of de back überhaupt nog zijn rentree in het profvoetbal kan maken.

Gent kwam voor het transferverhaal van Foket al met een nieuw contractvoorstel, maar dat legde de 22-jarige naast zich neer om de stap naar Italië te kunnen maken. Gent eert het eerste contractvoorstel, waardoor Foket nu tot medio 2019 vastligt. 'We willen laten zien dat we hem niet laten vallen, integendeel', stelt voorzitter Ivan De Witte.

'Wat er met Foket gebeurd is, kwam heel onverwacht. Dat moet voor hem een enorme klap geweest zijn. Ik vond dat we een speler die ons zoveel heeft bijgebracht, denk maar aan de Champions League, in de armen moesten sluiten. We moeten hem alle zorg geven die hij nodig heeft. Hij krijgt alle tijd om te herstellen. We zullen hem ook zijn volledige salaris blijven uitbetalen.'

Foket blijft tijdens zijn revalidatieperiode onder speciale begeleiding trainen, maar pas na nieuwe tests wordt duidelijk of hij zijn profcarrière kan voortzetten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.