Foket met hartproblemen zes maanden aan de kant

Reacties

Het seizoen van Thomas Foket is meer dan slecht begonnen. De Belg zag begin deze maand een droomtransfer naar Atalanta Bergamo uiteen spatten en nu komt er abrupt een einde aan zijn voorbereiding. Vanwege hartproblemen mag de verdediger van AA Gent de komende zes maanden geen topsport beoefenen.

Foket met hartproblemen zes maanden aan de kant

Foket speelde zich afgelopen seizoen in de kijker, door met Gent onder andere de achtste finale van de Europa League te halen. Daarnaast beleefde de 22-jarige Belg zijn doorbraak bij het nationale elftal. In de oefeninterland tegen Nederland (9 november 2016, 1-1) debuteerde hij voor zijn land. Atalanta volgde de ontwikkeling van de speler, die op de gehele rechterflank uit de voeten kan, nauwlettend en bereikte zelfs een akkoord met Foket en Gent.

Tijdens de medische keuring in Italië kwamen echter hartproblemen aan het licht. Bij Gent waren ze op de hoogte van Fokets klachten. 'Maar in Italië zijn die medische tests een stuk strenger dan hier', stelde de zaakwaarnemer van de Belg aan het begin van deze week. Gent bevestigt nu dat Foket het komende half jaar niet in actie mag komen in het profvoetbal. Hij heeft twee kleine zones in zijn hart, waar zuurstofgebrek optreedt.

Foket gaat binnenkort onder het mes om de problemen op te lossen, maar daarna mag hij zes maanden geen topsport bedrijven. Wel blijft hij onder speciale begeleiding trainen. Na de revalidatieperiode moet de rechtspoot nieuwe tests ondergaan, waarna duidelijk wordt of Foket überhaupt nog door kan gaan als profvoetballer. Hij speelde 144 duels op het hoogste niveau in België en staat nog één jaar onder contract bij Gent.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.