Hansson staat voor officieus debuut in volle Kuip

Reacties

Pär Hansson staat bij Feyenoord voor zijn officieuze debuut onder de lat. De keeper is door de afwezigheid van eerste doelman Kenneth Vermeer de logische eerste keuze voor de benefietwedstrijd tegen Sparta Rotterdam van vanavond. Er wacht hem een vuurdoop in een nagenoeg uitverkochte Kuip.

Hansson staat voor officieus debuut in volle Kuip

Het duel (aftrap 20.00 uur) tussen de twee Rotterdamse clubs staat in het teken van de Hartstichting. De opbrengst van de benefietwedstrijd, waarvoor kaartjes tien euro kosten, gaat naar dat goede doel. Inmiddels zijn er al 46.500 kaarten verkocht, meldt een woordvoerder van Feyenoord aan Voetbal International.

Voor Hansson is het dus niet zomaar een wedstrijd om zijn eerste minuten in de hoofdmacht te maken. 'We spelen weliswaar met veel reservespelers, maar het is natuurlijk leuk om in De Kuip te spelen', zegt de 29-jarige goalie in een interview met het clubkanaal. 'We hebben veel trainingen in De Kuip gehad en hebben er als team dit seizoen al veel wedstrijden gespeeld, dus ik ken het stadion goed, maar om er zelf te spelen gaat mooi worden.'

Hansson werd in januari toegevoegd aan de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst, als stand-in voor reservekeeper Warner Hahn, die langdurig is uitgeschakeld door een kruisbandblessure. Vanavond gaat hij voor het eerst de door interlandverplichtingen afwezige Kenneth Vermeer vervangen.

'Ik probeer zo betrokken mogelijk te zijn, maar natuurlijk wil je zoveel mogelijk spelen, zoals ik de afgelopen tien jaar heb gedaan', erkent de voormalig goalie van Helsingborgs IF en Ängelholm, die dit seizoen bij zes Eredivisie-wedstrijden op de bank zat. 'Het is voor mij een nieuwe ervaring om alles vanaf de zijkant te bekijken, maar het is een zeer positieve ervaring voor mij om hier te zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.