Handhaving lonkt voor Nijholt, Van Gelderen productief

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Amkar Perm heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd om directe handhaving • Dankzij de 3-2 winst op concurrent FK Rostov klimt de club van Gianluca Nijholt naar een veilige twaalfde plaats • Na 55 minuten had Amkar Perm de punten binnen na doelpunten van Aleksandr Kolomeitsev, Martin Jakubko en Blagoy Georgiev • Nijholt kwam vrijdag niet in actie • De middenvelder speelde op 11 mei zijn eerste wedstrijd van 2013 • Volgende week zondag kan Amkar Perm zich tegen Zenit Sint-Petersburg op de laatste speeldag definitief veilig spelen • • Ondanks een doelpunt van Jordi van Gelderen wacht JJK Jyväskylä nog op zijn eerste zege van het seizoen • De Brabantse verdediger bracht in de 27ste minuut uit een strafschop de achterstand terug tot 2-1, maar uiteindelijk ging nummer voorlaatst FC Honka er met de punten vandoor (3-2) • JJK Jyväskylä heeft na zes duels pas twee punten verzameld en is daarmee hekkensluiter • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.