Hamzaoglu start met zege bij Galatasaray zonder Sneijder

Galatasaray heeft het eerste officiële duel onder leiding van trainer Hamza Hamzaoglu gewonnen. De Turkse topclub besliste het bekerduel met Eskisehirspor pas in de slotfase: 4-2.

Bruma (foto) en Umut Bulut bezorgden de opvolger van Cesare Prandelli, die na de pijnlijke 2-0 nederlaag bij Anderlecht het veld moest ruimen, in de laatste tien minuten alsnog drie punten in de eerste groepswedstrijd van het Turkse bekertoernooi.

Mehmet Sentürk maakte na ruim een uur de 2-2 namens de bezoekers, waardoor de spanning toenam in Istanbul. En dat terwijl de Turkse topclub een uitstekende eerste helft speelde. In een amper gevulde Türk Telekom Arena waren de fans die wel afkwamen op het bekerduel binnen een kwartier getuige van twee wonderschone treffers. Serdar Özkan schoot na vijf minuten de bal in de bovenhoek uit een directe vrije trap: 0-1.

Datzelfde deed Selçuk Inan. Bij afwezigheid van Wesley Sneijder, die uit voorzorg aan de kant werd gehouden bij Galatasaray, mocht de captain het proberen. Met succes: ook zijn inzet vloog in de winkelhaak: 2-1. Eerder in de eerste helft had diezelfde Inan met een rake strafschop al de gelijkmaker binnen geschoten. Dat lukte Goran Pandev niet. De Macedoniër faalde in de zevende minuut vanaf elf meter.

Door de zege op Eskisehirspor sluit Galatasaray een roerige periode af en staat het na één speelronde aan kop in de poulefase van het toernooi om de Turkse beker.