Fenerbahçe begint bekerstrijd met een nederlaag

Fenerbahçe is het toernooi om de Turkse beker zeer teleurstellend begonnen. In de eerste groepswedstrijd in eigen huis tegen Kayserispor morste de club direct punten: 1-2.

Lange tijd leek het duel te eindigen in een gelijkspel, maar matchwinner Marko Simíc bezorgde Kayserispor een minuut voor tijd alsnog drie punten met een rake kopbal. En dat terwijl Fenerbahçe sterk begon aan de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen.

Zonder Dirk Kuijt in de wedstrijdselectie kwam de Turkse topclub na ruim een half uur nog aan de leiding. Caner Koca kreeg een afzwaaiende bal ineens op zijn hoofd: 1-0. Lang kon Fenerbahçe niet genieten van de voorsprong. Enkele minuten na de openingstreffer tekende Turgut Sahin op zeer fraaie wijze voor de gelijkmaker.

De spits van de bezoekers kwam naar binnen vanaf de linkerkant en krulde de bal met veel gevoel in de verre kruising. Ook invaller Diego Biseswar stichtte in het laatste half uur voor wat gevaar met een fraaie actie, maar de voormalige aanvaller van Feyenoord slaagde er niet in om het net te vinden. Dat lukte Simíc wel, waardoor Kayserispor koploper is in Groep E van het Turkse bekertoernooi.