Fenerbahçe wint ondanks gemiste strafschop Kuijt

Fenerbahçe heeft een moeizame zege geboekt op Rizespor. Dirk Kuijt miste in de eerste helft een penalty, maar die misser werd zijn elftal niet fataal: 2-1.

In het eerste half uur leek zich een horrorscenario te gaan voltrekken voor Fenerbahçe. In de zesde minuut gleed Michal Kadlec de bal achter zijn eigen doelman en toen Kuijt twintig minuten later de kans kreeg via een strafschop gelijk te maken, ging het opnieuw mis. De inzet van de Nederlander werd uit de hoek getikt door doelman Serkan Kirintili.

De wedstrijd kantelde toen Kadlec vlak voor rust de 1-1 binnenkopte, nadat Kuijt bij de eerste paal had gefungeerd als bliksemafleider. Nadat Rizespor in de 53ste minuut rood kreeg – twee keer geel voor Kivanç Karakas – was het wachten op het tweede doelpunt van Fenerbahçe. Die treffer viel tien minuten voor tijd. Invaller Pierre Webó tikte binnen, nadat Kuijt een voorassist had gegeven door de bal door te koppen.

Dankzij de zege nestelt Fenerbahçe zich aan de kop van de Turkse Süper Lig weer naast Galatasaray. Doordat de ploeg van Kuijt een beter doelsaldo heeft, mag Fenerbahçe zich lijstaanvoerder noemen.