Gewisselde Sneijder ziet Galatasaray ontsnappen

Galatasaray heeft uit tegen Gaziantepspor dankzij een late treffer van Burak Yilmaz een belangrijke zege geboekt: 1-0. Spelmaker Wesley Sneijder werd vanwege hamstringklachten gewisseld.

Het duel met Gaziantepspor was voor Galatasaray het sluitstuk van een hectische week. De Turkse topclub ging vorige week zaterdag met 3-0 onderuit tegen Trabzonspor en verloor woensdag met 2-0 bij Anderlecht. Die laatste nederlaag betekende de uitschakeling op het Europese toneel én het ontslag van trainer Cesare Prandelli.

Onder leiding van interim-coach Claudio Taffarel probeerde Galatasaray de week op een positieve manier af te sluiten. De voormalig Braziliaanse doelman zette Sneijder in de basis en de Nederlander betaalde dat vertrouwen bijna terug met een doelpunt. Hij verscheen in de 27ste minuut alleen voor de doelman, maar via de onderkant van de lat belandde zijn schot niet in het doel.

Na 64 minuten moest Sneijder, die last leek te hebben van zijn rechterhamstring, het veld verlaten. Zonder de Nederlandse spelmaker slaagde Galatasaray er vlak voor tijd in Gaziantepspor op de knieën te dwingen. Yilmaz kopte raak, nadat doelman Zydrunas Karcemarskas een vrije trap niet klemvast kreeg. Door de zege is Cim Bom Bom nu koploper in de Süper Lig. Achtervolgers Besiktas en Fenerbahçe, die een wedstrijd minder speelden, hebben twee punten minder.