Hamsík kiest voor verrassend avontuur en wordt teamgenoot van Sigthórsson

Reacties

Een nieuw, verrassend, avontuur is een feit voor Marek Hamsík. De 33-jarige Slowaak heeft een contract tot medio 2021 getekend bij IFK Göteborg.

Hamsík kiest voor verrassend avontuur en wordt teamgenoot van Sigthórsson
© Pro Shots

'Ik ben blij hier te zijn en ben positief verrast door de geweldige trainingsmogelijkheden die de club hier heeft', vertelt Hamsík op het clubkanaal van de Zweedse cub. 'Ik kijk ernaar uit om mijn teamgenoten te ontmoeten en met hen te trainen. Zoals iedereen weet, heb ik maar een kortlopend contract, maar ik zal mijn uiterste best doen om het team te helpen met het behalen van succes. Voor nu stop ik mijn hele ziel en zaligheid in deze club', aldus Hamsík.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hamsík speelde tussen 2007 en 2019 twaalf seizoenen lang voor Napoli, waar hij uitgroeide tot een clublegende. Met zijn 520 wedstrijden in alle competities is hij de speler met de meeste wedstrijden voor Napoli achter zijn naam. Hamsík was met 121 goals in alle competities bovendien de all-time topscorer van Napoli totdat Dries Mertens die cijfers verbeterde. Na twaalf jaar bij Napoli koos de Slowaak in 2019 voor een nieuw avontuur bij het Chinese Dalian Pro. Met 26 goals in 126 interlands is Hamsík bovendien all-time topscorer én recordinternational voor Slowakije. Met dat land speelt hij komende zomer op het EK. Slowakije is ingedeeld in Groep E met Spanje, Zweden en Polen.

Hakan Mild, directeur van IFK Göteborg, legt uit waarom ervoor gekozen is Hamsík voor deze korte periode vast te leggen: 'Het past in onze strategie om een team te hebben met jeugdspelers en topspelers. Dit heeft effect voor de lange termijn. We laten zien ambitie te hebben en dat wekt interesse voor de club. Ook verhogen we zo de waarde van al onze spelers', aldus Mild over het aantrekken van Hamsík, die ploeggenoot wordt van Kolbeinn Sigthórsson, Tobias Sana en Pontus Wernbloom. De Zweedse competitie begint op 10 april.

Spelersprofiel

M. Hamšík


Geboortedatum:
27 juli 1987
Leeftijd:
36
Geboorteplaats:
Banská Bystrica
Nationaliteit
Slowakije
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
79 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.