Hamsik laat grote liefde Napoli na bijna twaalf jaar achter zich

Reacties

Marek Hamsik vertrekt toch naar China. De 31-jarige Slowaak heeft een contract getekend bij Dalian Yifang. Daarmee komt er een einde aan een tijdperk in Napels.

Hamsik laat grote liefde Napoli na bijna twaalf jaar achter zich

Even leek het erop dat de transfer van Hamsik naar China niet zou doorgaan. Napoli besloot de deal uit te stellen omdat de betalingswijze van de Chinezen niet overeenkwam met het eerder bereikte akkoord tussen de twee clubs. Nu zijn beide partijen er toch uitgekomen.

Clubicoon
Napoli nam Hamsik in 2007 voor 5,5 miljoen over van Brescia en de middenvelder speelde sindsdien liefst 520 officiële wedstrijden voor de Serie A-club. Hij is daarmee de speler met de meeste duels voor Napoli in de clubhistorie. Bovendien is Hamsík met 121 goals topscorer aller tijden van de club. In december 2017 ging hij Diego Maradona voorbij.

In zijn elfenhalf jaar bij Napoli won Hamsíik twee keer de Coppa Italia en eenmaal de Italiaanse Super Cup. Zijn grote wens om zijn geliefde club naar de landstitel te loodsen is niet vervuld. Juventus bleek de laatste jaren keer op keer te sterk.

Het contract van Hamsik bij Napoli liep nog door tot medio 2020. Hij wilde afgelopen zomer al naar China vertrekken, maar toen hield voorzitter Aurelio De Laurentiis een transfer nog tegen. Een halfjaar later vertrekt Hamsík alsnog naar Dalian Yifang. Daar wordt de Slowaak, die naar verluidt negen miljoen euro per jaar gaat verdienen, ploeggenoot van Nicolás Gaitán en Yannick Ferreira Carrasco.

Pensioen
Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis liep eerder in gesprek met persbureau Vista al vooruit op de transfer. Hij was daarbij niet al te netjes: 'In de zomer kwam Fabian Ruiz. En meneer Hamsík is geen gek. Als hij ziet dat er vier spelers zijn voor twee posities, en een van die spelers is Fabian Ruiz... dan vraagt-ie opnieuw of hij mag hij mag vertrekken, zodat hij een mooi Chinees pensioen kan veiligstellen', stelde de preses.

Donderdag bracht De Laurentiis het nieuws van de transfer van Hamsik zelf naar buiten. 'We hebben een overeenkomst met Dalian Yifang bereikt. Ik wens Marek alle geluk toe in China. De deuren van Napels staan altijd open voor hem.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Napoli
Meer over Napoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.