Hamburger SV verliest koppositie, Bayern speelt gelijk

Hamburger SV heeft de koppositie moeten afstaan aan Hertha BSC. Coach Martin Jol zag zijn team in eigen huis verliezen van VfL Wolfsburg. Werder Bremen en Bayern München deelden de punten.

Hamburger SV verliest koppositie, Bayern speelt gelijk

Hamburger SV-VfL Wolfsburg 1-3Hamburger SV verspeelde in het duel met VfL Wolfsburg de koppositie. De ploeg van Martin Jol had de pech dat Ivica Olic het vizier niet op scherp had en trof in Grafite (foto) een trefzekere aanvaller.

Na ruim tien minuten kreeg Wolfsburg een strafschop nadat Edin Dzeko was vastgehouden door Dennis Aogo. Grafite wist uitstekend raad met de penalty. De Braziliaan was een kwartier later attent en schoot koel de 0-2 binnen. Het offensief dat HSV na rust ontketende kreeg een beloning toen José Paolo Guerrero een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer produceerde. Al snel profiteerde Wolfsburg echter van de geboden ruimte en uit een snelle counter maakte Dzeko aan alle spanning een eind.

Hamburger SV ziet Hertha BSC passeren op de ranglijst en staat tweede. VfL Wolfsburg komt op gelijke hoogte met Bayern München en staat op een gedeelde vierde plaats.

Werder Bremen-Bayern München 0-0In een open duel gingen beide ploegen op zoek naar de overwinning. Werder Bremen moest al na een kwartier tactische aanpassingen doen nadat Naldo aan de noodrem had getrokken. Bastian Schweinsteiger werd gestuit die op weg was naar Werder-goalie Christian Vander. De Braziliaan zag rood.

De grootste kansen voor Bayern waren voor Tim Borowski, maar de international scoorde niet. Peruviaan Claudio Pizarro van Werder kreeg een kwartier de grootste kans van de wedstrijd. Vrij voor het doel van Bayern mikte hij echter naast.

Werder Bremen blijft door het gelijkspel steken in de middenmoot. Bayern München staat vier punten achter op koploper Hertha BSC en deelt de vierde plaats met VfL Wolfsburg.

Karlsruher SC-VfB Stuttgart 0-2VfB Stuttgart boekte een nuttige uitzege op Karlsruher SC. Onder aanvoering van uitblinker Elson was Stuttgart de betere ploeg. Het was ook niet verrassend dat Elson de score opende kort na de hervatting. Vlak voor het einde drukte Sami Khedira de krachtsverhouding uit met de tweede treffer van Stuttgart.

Karlsruher SC blijft voorlaatste, VfB Stuttgart staat op de zevende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen