Haller kan FC Utrecht-geschiedenis schrijven tegen Willem II

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. FC Utrecht stuit zaterdagavond op Willem II in een poging de status van best of the rest te verstevigen.

Haller kan FC Utrecht-geschiedenis schrijven tegen Willem II
Speelronde: 28
Aftrap: zaterdag 1 april, 20.45 uur
Scheidsrechter: Allard Lindhout

• Mede door de wisselvallige prestaties van AZ en SC Heerenveen mocht FC Utrecht zich na 27 speelrondes de nummer vier van Nederland noemen. De Domstedelingen kunnen al toeleven naar de play-offs om Europees voetbal. Tegenstander Willem II sloot voorafgaand aan dit weekeinde knap het linkerrijtje af en mag nog dromen van diezelfde play-offs.

• FC Utrecht - Willem II is een duel dat 32 keer eerder werd afgewerkt in de Eredivisie. De Domstedelingen sleepten zeventien maal een zege uit het vuur en moesten vijf keer hun meerdere erkennen in de Tilburgers. Tien keer zagen de toeschouwers er een remise uitrollen.

• In de afgelopen tien jaar boekte FC Utrecht dertien zeges op Willem II, waarmee we ook de duels in Tilburg meetellen. Tegen geen enkele andere club behaalden de Domstedelingen meer zeges in competitieverband. Opmerkelijk, aangezien Willem II twee seizoenen in de Jupiler League vertoefde.

• Erik ten Hag nadert een jubileum. In de eerste 61 Eredivisie-duels onder zijn leiding scoorde FC Utrecht 98 keer. Frans Adelaar bereikte de grens van honderd treffers al in wedstrijd 59, maar verder ligt Ten Hag op koers om al zijn voorgangers af te troeven.

Eerder dit seizoen won FC Utrecht met 0-1 bij Willem II dankzij een zeer late treffer van Sébastien Haller.
Eerder dit seizoen won FC Utrecht met 0-1 bij Willem II dankzij een zeer late treffer van Sébastien Haller.

• Sébastien Haller heeft nog maar één doelpunt nodig om Stefaan Tanghe (veertig goals) te evenaren als meest trefzekere buitenlander in de Eredivisie-historie van FC Utrecht.

• Willem II incasseerde tot nu toe slechts dertig doelpunten. Slechts eenmaal in de Eredivisiehistorie deden de Tilburgers het nóg beter op dit vlak. In het seizoen 1992/93 had Willem II na 27 duels slechts 27 tegentreffers.

• Vooral door het lage aantal tegengoals maakt Willem II kans om de play-offs om Europees voetbal te halen. Sinds de herinvoering van dit systeem (in 2005/06, met naar verloop van tijd alleen play-offs om een Europa League-ticket) slaagden de Tricolores hier nooit in.

• Erik Falkenburg heeft goede herinneringen aan FC Utrecht-uit. In zijn laatste drie Eredivisie-duels in De Galgenwaard was de huidige speler van Willem II in totaal drie keer trefzeker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.