Halldórsson verlaat NEC en verkast naar Randers FC

Reacties

Hannes Halldórsson is een jaar na zijn aankomst bij NEC alweer vertrokken uit Nijmegen. De IJslandse doelman verkast naar Denemarken, waar hij bij Randers FC een driejarig contract ondertekent.

Halldórsson verlaat NEC en verkast naar Randers FC

De Nijmeegse Eredivisionist nam Halldórsson vorig jaar zomer over van het Noorse Sandnes Ulf en hij was onder hoofdcoach Ernest Faber direct de eerste keuze onder de lat. Na de eerste acht competitiewedstrijden raakte hij echter geblesseerd aan zijn schouder, waardoor hij lange tijd was uitgeschakeld.

Eenmaal weer fit beschikte Faber over de Australiër Brad Jones, die zich eveneens een betrouwbare keeper toonde. De IJslander koos met het EK in zicht eieren voor zijn geld en liet zich verhuren aan FK Bodo/Glimt. Daar miste hij slechts twee competitiewedstrijden en verdiende hij zijn plek in de EK-selectie. Met de IJslandse selectie werd hij pas in de kwartfinale uitgeschakeld door Frankrijk.

NEC gaat nu op zoek naar een nieuwe doelman. De club zag eerder immers ook Jones - die transfervrij overstapte naar Feyenoord - al vertrekken. 'Er moet een keeper bij', zei technisch manager Danny Hoekman eerder in gesprek met Voetbal International. 'Maar we hebben ook vertrouwen in onze huidige keepers (Joshua Smits en Marco van Duin, red.). Het zou goed kunnen dat we een concurrerende doelman gaan halen, die niet per se eerste keus wordt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.