Hake vertrouwt op voortbestaan FC Twente in Eredivisie

Reacties

FC Twente-trainer René Hake vindt het frustrerend dat de KNVB zijn club heeft bestraft met drie minpunten, maar denkt niet dat dit het begin van het einde is voor de Tukkers.

Hake vertrouwt op voortbestaan FC Twente in Eredivisie

Twente kreeg vorig seizoen ook al twee keer drie punten in mindering. De volgende sanctie is volgens de reglementen het afnemen van de proflicentie, maar Hake denkt dat het zover niet zal komen. 'Ik weet dat de mensen achter de schermen heel druk bezig zijn om alles voor elkaar te krijgen voor 1 mei. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat het allemaal bij elkaar komt, zodat we FC Twente ook volgend jaar in de Eredivisie kunnen bewonderen', zegt de Twente-trainer tegen de NOS.

De derde puntenstraf binnen een jaar tijd vindt Hake al vervelend genoeg. De drie punten die de knappe 3-2 zege van afgelopen zaterdag tegen Willem II opleverde, zijn in één klap verdampt. 'Dat is frustrerend, maar het is nu eenmaal de situatie waarin we zitten', vervolgt Hake. 'De spelers hebben daar geen invloed op, maar het is wel jammer dat datgene wat we na de winterstop hebben bereikt wordt teniet gedaan door dit soort berichten.'

Opmars
En dat terwijl Twente met zeven zeges in 2016 juist aan een enorme opmars bezig was. Hake denkt niet dat de straf ook de komende weken zijn invloed heeft op de sportieve prestaties. 'Vorig jaar heeft het best veel impact gehad op de groep. Dit seizoen zijn we na de winterstop met slechte berichten heel goed omgegaan, dus ik ga ervan uit dat we dit een plekje kunnen geven en de laatste vijf wedstrijden van het seizoen goed voor de dag kunnen komen.'

Twente staat na de puntenstraf op de dertiende plaats in de Eredivisie. De achterstand op nummer negen PEC Zwolle bedraagt nu zes punten. Komende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.