FC Twente-delegatie praat met KNVB over penibele situatie

Reacties

Een bestuursdelegatie van FC Twente geeft vanavond aan de licentiecommissie van de KNVB tekst en uitleg over de actuele stand van zaken met betrekking tot de financiën. De noodlijdende club kreeg eerder tot 1 mei uitstel voor het indienen van de halfjaarcijfers over het lopende seizoen.

FC Twente-delegatie praat met KNVB over penibele situatie

De Enschedeërs hoopten vanavond het vereiste crediteurenakkoord aan de licentiecommissie te kunnen presenteren, maar slagen daar niet in. De onderhandelingen met de oud-bestuurders Joop Munsterman, Aldo van der Laan (rechts op foto, met Munsterman) en Hein Trebbe verlopen moeizaam. Het drietal heeft voor meer dan twaalf miljoen euro aan privégeld in FC Twente zitten en moet een fors deel van die vorderingen kwijtschelden.

Formeel heeft FC Twente ook tot 1 mei de tijd om de overeenkomst met de schuldeisers af te ronden. Het crediteurenakkoord is nodig om de garantiestelling van  32 miljoen euro van de gemeente Enschede veilig te stellen. Lukt dat niet, dan stevent FC Twente af op het faillissement.

De licentiecommissie bespreekt vanavond ook de afgekeurde jaarrekening over het seizoen 2014-2015. FC Twente trok die recent in omdat de ingediende cijfers niet klopten. Normaal gesproken wordt daarvoor als sanctie een aftrek van drie punten opgelegd. Vorig seizoen kreeg FC Twente die straf twee keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.