Ziyech geeft in Tilburg comeback Twente gestalte

Ondanks een bliksemstart heeft Willem II zijn meerdere moeten erkennen in FC Twente, en dan in het bijzonder in Hakim Ziyech (2-3).

Ziyech heeft namelijk opnieuw laten zien dat hij dit seizoen van onschatbare waarde is voor FC Twente. De Marokkaanse international kon tot het bezoek aan Tilburg al fraaie Eredivisie-cijfers overleggen met vijftien doelpunten en tien assists. Hij voegde er zaterdag nog eens twee treffers aan toe, terwijl hij ook aan de basis stond van de derde Enschedese goal in Tilburg.

Bij zijn eerste doelpunt in Tilburg kreeg Ziyech nog de hulp van Kostas Lamprou. De Willem II-doelman dook bij de eerste paal opzichtig over de bal heen na een vrije trap van Ziyech vanaf de zijkant.

In de 73ste minuut moest de Griekse doelman ook een adequaat antwoord schuldig bijven op een poging van Ziyech, waarna Chinedu Ede uit de rebound zijn doelpuntje meepikte. De Marokkaan bewaarde het mooiste voor het laatst. Want elf minuten voor tijd krulde hij de bal uit een vrije trap van links fraai in de verre hoek.

Dat hoogstandje was genoeg voor de drie punten, die het resultaat waren van een opmerkelijke wederopstanding van FC Twente. Want de Enschedese ploeg leek al compleet verslagen toen het na 45 minuten de kleedkamer had opgezocht.

Al na zeventien seconden had Willem II via Erik Falkenburg de score geopend. De ploeg van trainer Jurgen Streppel verdubbelde de marge kort voor rust. Maar de treffer van Lucas Andersen, die in Enschede met een hattrick de beul voor FC Twente was geweest, was na negentig minuten niets waard. Door toedoen van grootheid Ziyech.

FC Twente is door de zege nu de nummer tien in de Eredivisie, waar Willem II door de veertiende nederlaag als nummer vijftien in de problemen blijft.