Hake slachtoffert Drommel bij Twente

Reacties

Joël Drommel verdwijnt uit de basiself van FC Twente. Trainer René Hake verkiest bij de kwakkelende Tukkers Nick Marsman onder de lat als zaterdag het uitduel met Excelsior om 18.30 uur begint.

Hake slachtoffert Drommel bij Twente

De negentienjarige Drommel had eerder dit seizoen juist Marsman vanwege teleurstellende optredens al na vier wedstrijden als eerste keeper afgelost. 'Het gaat om het presteren en als het nodig is om te wisselen moet je dat doen', zo begeleidt Hake de wissel op de clubwebsite. 'Joël heeft het de eerste serie wedstrijden goed gedaan en er is veel op hem afgekomen. De laatste weken gaat het minder en dan kijk je wat goed is voor het elftal, dan moet je een jonge keeper ook in bescherming nemen. Nick kan veel in de coaching betekenen en dat is ook erg belangrijk omdat het achterin bij ons aardig jong is.'

'Nadat Nick er begin dit seizoen naast kwam te staan is hij goed omgegaan met de situatie', vervolgt Hake. 'Hij is niet achterover gaan leunen en is altijd hard blijven trainen en heeft zijn wedstrijden in Jong FC Twente gespeeld. Ook in de periode dat hij geblesseerd was heeft Nick een goede rol in de selectie vervuld.'

Een andere keeper, Sonny Stevens, zit net als de andere langgeblesseerden nog in de ziekenboeg. Dat geldt ook voor Giorgos Katsikas en Torgeir Børven. Hidde ter Avest en Robbert Schilder zijn er in Kralingen ook nog niet bij. 'Hidde is deze week behandeld aan zijn oog. Hij traint wel mee, maar nog niet volledig met de groep. Met Robbert gaat het goed, echter is het nog te vroeg om aan te sluiten. Chinedu Ede heeft nog wat last van zijn knie, we moeten kijken of hij fit genoeg is voor zaterdag. Shadrach Eghan, die afgelopen weken ontbrak vanwege een schouderblessure, traint weer volledig met de groep mee', aldus Hake, die Jerson Cabral na een disciplinaire schorsing wel weer liet terugkeren in de selectie.

Een goed resultaat is broodnodig voor FC Twente, dat ook geplaagd wordt door de bestuurlijke onrust rond de deal met investeringsmaatschappij Doyen. De Tukkers verloren de laatste vijf duels op rij en staan met negen punten teleurstellend zestiende. Excelsior heeft zeven punten meer en is twaalfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.