Hake overweegt 'routiniers' te slachtofferen

Reacties

FC Twente-trainer René Hake is niet te spreken over zijn elftal na de 5-0 nederlaag tegen Feyenoord. Hij zinspeelde op het slachtofferen van een aantal ervaren krachten.

Hake overweegt 'routiniers' te slachtofferen

Het team van FC Twente dat aantrad in Rotterdam was extreem jong, maar Hake vond dat juist de jongens met relatief veel ervaring onder de maat presteerden. 'Mensen van wie je verwacht dat ze bepaalde dingen wél goed doen, maakten veel fouten. Misschien moet ik er maar een paar anderen inzetten', foeterde Hake tegen FOX Sports, om droogjes te constateren dat hij echter weinig alternatieven tot zijn beschikking heeft.

Vooral het spel van Felipe Gutiérrez vond Hake beneden peil. Volgens de coach kwam de Chileense international de afspraken niet na. 'Hij moest vanaf Marko Vejinovic spelen, maar kon het geduld niet opbrengen en stapte te vroeg uit. Daardoor ontstond een domino-effect en kwamen we overal te laat. Daar zijn een aantal goals van Feyenoord door ontstaan.'

'Mijn spelers hebben elkaar in de steek gelaten. Als de tegenstander meer kwaliteiten heeft, moet je als team meer brengen. Ik ben boos geworden, dit is een bittere pil. Als we de komende weken zo spelen als vandaag, kunnen we wel ophouden', sloot Hake af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.