Haaland treedt daags voor vakantie in de voetsporen van Braziliaan Ronaldo

Reacties

Erling Haaland mag zich de topscorer van het afgelopen seizoen noemen na zijn twee treffers in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus. De Noor sluit zijn droomjaar (met Manchester City) af op 56 treffers, twee meer dan Kylian Mbappé voor Paris Saint-Germain en Frankrijk (54).

Haaland treedt daags voor vakantie in de voetsporen van Braziliaan Ronaldo
Noorwegen
Noorwegen
3 - 1
Cyprus
Cyprus

Haaland (22) speelde dinsdagavond met Noorwegen zijn laatste officiële duel in het seizoen 2022/23. De topscorer van de Engelse Premier League (36 goals) en de Champions League (twaalf doelpunten) vond twee keer het net tegen Cyprus en hield daardoor Mbappé achter zich op een officieuze topscorerslijst.

Met 56 doelpunten voor City en Noorwegen is Haaland dit seizoen de meest trefzekere speler voor club en land van alle spelers uitkomend in de vijf grootste Europese competities. Mbappé maakte maandag zijn laatste goal van dit seizoen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland en eindigt daardoor op 54 doelpunten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Haaland is met zijn 22 jaar de jongste aanvaller sinds Ronaldo Luís Nazário de Lima die bovenaan eindigt op deze topscorerslijst. De Braziliaan was in juni 1997 twintig jaar en 280 dagen toen de teller eindigde op 62 doelpunten in 66 wedstrijden voor Barcelona en Brazilië in het seizoen 1996/97.

Op vrij ruime achterstand van Haaland en Mbappé maken Harry Kane (Engeland en Tottenham Hotspur, veertig goals), Lionel Messi (Argentinië en PSG, 38 goals) en Robert Lewandowski (Polen en Barcelona, 36 goals) de topvijf compleet.

EK-kansen
Haaland moet in het nieuwe seizoen met Noorwegen aan de bak om in aanmerking te komen voor een ticket voor het EK in Duitsland. De Noren verloren zaterdag, nadat Haaland was gewisseld, in eigen huis van Schotland. Nations League-winnaar Spanje is ook een van de tegenstanders in Groep A. Noorwegen speelt in september tegen Georgië (thuis), Cyprus (uit) en Spanje (thuis).

EK-kwalificatie

Stand Groep A EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
8
7
0
1
25-5
+20
21
2
Schotland
8
5
2
1
17-8
+9
17
3
Noorwegen
8
3
2
3
14-12
+2
11
4
Georgië
8
2
2
4
12-18
-6
8
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.