Haaland en Ødegaard in nood: EK-missie staat op het spel

ADVERTORIAL – Noorwegen pakte slechts één punt in zijn eerste drie poulewedstrijden, waardoor deelname aan het EK nog erg ver weg is. Luiden sterspelers Erling Haaland en Martin Ødegaard tegen Cyprus de ommekeer in? Blik vooruit en speel mee bij Unibet!

Haaland en Ødegaard in nood: EK-missie staat op het spel
© Pro Shots
Noorwegen
Noorwegen
3 - 1
Cyprus
Cyprus

Met vijf verdedigers lukte het Schotland zaterdagavond bijzonder knap om Haaland in bedwang te houden. In grote delen van de wedstrijd, althans. De Champions League-winnaar scoorde vanaf de strafschopstip, maar door late goals Lyndon Dykes en Kenny McLean was dat voor Noorwegen niet genoeg om een punt te pakken in Oslo. De teleurstelling bij de Noren was groot. De ploeg staat nu slechts vierde in Groep A. Spanje moet nog ingehaald worden, óf het moet nog lukken om de achterstand van acht punten op Schotland goed te maken. En dan is Georgië er ook nog als concurrent. Het is duidelijk dat Noorwegen zich geen misstap meer kan veroorloven.

Met Cyprus is het op papier zwakste team uit de kwalificatiepoule naar Noorwegen afgereisd. De Cyprioten hebben nul punten na nederlagen tegen Schotland en Georgië. Überhaupt één zege in de kwalificatiereeks zou al een grote opsteker zijn. In de kwalificatieserie voor het voorbije WK wist Cyprus alleen de thuiswedstrijd tegen Slovenië te winnen. Zelfs in de twee duels met Malta werd toen maar één punt gepakt.

Gek is het dus niet dat Noorwegen de grote favoriet is voor de wedstrijd van vanavond. Voor een overwinning van de thuisploeg staat een quotering van 1.14. De odd voor een zege met minstens twee goals verschil is 1.36, terwijl inzetten op Noorwegen wint en houdt de nul 1.47 keer de inleg kan opleveren.

Bij Noorwegen is het vanzelfsprekend uitkijken naar Haaland. Topscorer van de Premier League, topscorer in de Champions League én treble-winnaar; de 22-jarige spits heeft bij Manchester City het seizoen van zijn dromen achter de rug. In zijn eerste seizoen in Engeland scoorde hij liefst 52 keer voor de Engelse kampioen. En dat in 53 optredens. Voor Haaland is het bijna normaal geworden om gemiddeld zo goed als eens per optreden te scoren. Na 24 interlands staat zijn teller bij de Noorse nationale ploeg al op 22 goals.

Doelpuntenmakers Noorwegen

- Erling Haaland: 1.38
- Alexander Sørloth: 1.68
- Martin Ødegaard: 1.97

Unibet biedt een quotering van 3.05 aan voor minstens twee goals van Haaland tegen Cyprus. De odd voor minstens drie treffers van de goalgetter is nog een stuk hoger: 8.50. Denk jij dat er echt helemaal geen houden aan is voor Cyprus? De notering voor vier goals of meer van Haaland is 25.00.

Geniet met extra spanning van het interlandvoetbal door mee te spelen bij Unibet!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's