Gündogan trots op transfer: 'Al Barça-liefhebber sinds de tijd van Rijkaard'

Reacties

Ilkay Gündogan is maandag officieel gepresenteerd als nieuwe Barcelona-speler, nadat zijn komst vorige maand al bekend werd gemaakt. De Duits international ging bij een persconferentie in op zijn besluit om Manchester City te verlaten voor de kampioen van Spanje.

Gündogan trots op transfer: 'Al Barça-liefhebber sinds de tijd van Rijkaard'
© Pro Shots

Gündogan (32) zette vorige maand zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen. Barça lijfde de Duits international transfervrij in nadat zijn verbintenis bij City afliep. Als aanvoerder van The Citizens veroverde Gündogan vorig seizoen de treble.

Barcelona-voorzitter Joan Laporta was bij de presentatie van Gündogan op het trainingsveld. 'Het is een eer om Ilkay hier te verwelkomen. Hij is een heel ervaren speler die bij zijn vorige clubs grote successen heeft geboekt. Ilkay wilde zo graag naar ons komen dat hij andere financieel aantrekkelijkere opties heeft laten schieten', zei de preses van Barça.

'Ik ben naar Barcelona gekomen om successen te blijven boeken', aldus Gündogan na de uitlatingen van Laporta. 'Ik ben altijd een liefhebber van Barcelona geweest, al sinds de tijd van Frank Rijkaard en daarna Pep Guardiola. Ik ben heel trots dat ik vanaf nu een speler van Barça ben. Veel van mijn inspiratiebronnen hebben hier een verleden. Als kleine jongen heb ik heel veel wedstrijden van Barcelona gezien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De middenvelder is blij dat de deal nu is beklonken. 'Ik wil daarvoor de voorzitter, het hele bestuur, Mateu Alemany en Jordi Cruyff bedanken. Ik kan niet wachten op mijn eerste wedstrijd in het Barcelona-shirt', vertelde Gündogan, die voor zijn zeven jaar bij City onder contract stond bij 1. FC Nürnberg en Borussia Dortmund.

Gündogan reist woensdag met Barcelona af naar de Verenigde Staten. Daar staan oefenwedstrijden op het programma tegen Juventus, Arsenal, Real Madrid en AC Milan. Het nieuwe seizoen begint voor de Catalanen op 13 augustus met een uitwedstrijd tegen Getafe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.