Barça denkt aan 'lastigste mandekker van Messi' als nieuwe rechtsback

Reacties

Pablo Maffeo staat hoog op de kandidatenlijst van Barcelona voor de rechtsbackpositie. Volgens verschillende Spaanse media zijn de Catalanen gecharmeerd geraakt van relatief goedkope optie om een gat in de selectie op te vullen.

Barça denkt aan 'lastigste mandekker van Messi' als nieuwe rechtsback
© Pro Shots

De rechtsbackpositie is een hoofdpijndossier voor trainer Xavi. Jules Koundé speelde vorig seizoen vaak rechts in de defensie, maar de 24-jarige Fransman maakte er geen geheim van liever in het centrum te spelen. Sergi Roberto was een andere optie, maar is defensief kwetsbaar. De vorig seizoen aan AC Milan verhuurde Sergiño Dest werd eerder te licht bevonden en mag deze zomer zeer waarschijnlijk opnieuw vertrekken. Dat maakt de wens om een nieuwe rechtsback aan te trekken logisch.

Door de financiële problemen in Camp Nou zoekt Barça naar een optie die relatief weinig kost. Zo is de club uitgekomen bij Pablo Maffeo, een in Catalonië geboren verdediger die vanuit de jeugdopleiding van Espanyol op jonge leeftijd de overstap maakte naar Manchester City. Tot een grote doorbraak kwam het nog niet voor de voormalige jeugdinternational. De 26-jarige rechtsback groeide wel uit tot een meer dan degelijke speler voor clubs uit het rechterrijtje van topcompetities. Hij speelde in de voorbije twee seizoenen voor Real Mallorca, waar zijn contract nog loopt tot medio 2026.

Bewaker van Messi
De meest opvallende wedstrijd uit zijn carrière was er een tegen Barcelona. Voor het duel met Barça op 23 september 2017 was Maffeo door toenmalig Girona-trainer Pablo Machín aangewezen als dé mandekker van Lionel Messi. Hij vervulde die taak op onnavolgbare wijze en verdween geen moment uit de buurt van de Argentijnse superster. De afstand tussen de twee was vaak zo klein die avond, dat ze er allebei ongemakkelijk van werden en ook om konden lachen, zo werd in onderstaande reportage fantastisch vastgelegd door het programma El Día Después.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De door Barcelona met 0-3 gewonnen wedstrijd (zonder goal van de Barça-ster) is Messi ook altijd bijgebleven. Toen hij tweeënhalf jaar later in een interview gevraagd werd naar de lastigste mandekker met wie hij te maken had gehad in zijn carrière, dacht hij terug aan Maffeo. 'Die jongen van Girona waarschijnlijk. Dat ging echt te ver', antwoordde Messi.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.