Gullit kandidaat bondscoach Kameroen

Er bestaat een grote kans dat Ruud Gullit tijdens het komende Wereldkampioenschap bondscoach is van Kameroen. Het Franse sportdagblad L'Equipe zegt dat uit zeer betrouwbare bron te hebben vernomen.

Het Kameroense nationale elftal presteert de laatste jaren zeer sterk. In 2000 wonnen de Ontembare Leeuwen de Afrika Cup en goud op de Olympische Spelen in Sydney. Tevens plaatste Kameroen zich onlangs als eerste land voor het komende WK. Maar sinds de succesvolle Olympische Spelen heeft Kameroen al drie bondscoaches gekend. De huidige bondscoach Robert Corfou werkt momenteel als interim-trainer.

De Kameroense bond heeft twee grote kandidaten op het oog, waarvan er één in 2002 tijdens twee belangrijke toernooien aan de slag moet als bondscoach. Naast Ruud Gullit is de Fransman Jean-Claude Suaudeau de tweede kandidaat.

Volgens L'Equipe zou Gullit zijn ja-woord al hebben gegeven, zij het dat de Kameroense voetbalbond nogal omhoog zit met de flinke salariseisen van de Amsterdammer. De oud-international en Europees voetballer van het Jaar was voorheen werkzaam bij Chelsea en Newcastle United. Fransman Suaudeau (oud-trainer van onder meer FC Nantes) zou minder duur zijn, maar zou volledige vrijheid van werken willen hebben.

De president van de Kameroense voetbalbond, Paul Biya, heeft zich voorgenomen om binnen een week te beslissen wie de nieuwe bondscoach wordt.

Bekijk hier al onze video's