Gudelj: 'Vertrouw erop dat we snel duidelijkheid krijgen'

Reacties

'Ik heb het gevoel dat we in een soort draaikolk terecht zijn gekomen. Dan kun je niet zeggen dat het niets met je doet. De prestaties zijn al niet denderend, dus we hebben de punten hard nodig.' Dat vertelde AZ-aanvoerder Nemanja Gudelj midweeks aan Voetbal International over de bizarre situatie in Alkmaar. Zondag werd de tumultueuze week in ieder geval afgesloten met een overwinning op PEC-Zwolle.

Gudelj: 'Vertrouw erop dat we snel duidelijkheid krijgen'

De Servische international sprak na afloop van de thuisoverwinning op de clubwebsite opnieuw van 'een draaikolk'. 'Zoals gezegd was het een gekke week waarin we drie verschillende hoofdtrainers hebben gehad. Dat kunnen weinig spelers ons nazeggen', luidt de veelzeggende duiding van de week waarin Marco van Basten officieel een stapje terug deed, zijn beoogde opvolger Alex Pastoor er niet uit kwam met de clubleiding en in conflict raakte met diezelfde bestuurders en zondag Dennis Haar en Marco van Basten (als assistent) de leiding hadden.

'Het is voor ons als spelersgroep een heel onrustige week geweest', zegt Gudelj met gevoel voor understatement. 'Ik denk dat veel mensen dus ook hadden verwacht dat Zwolle van ons zou winnen. Ook omdat de vorige wedstrijd niet goed liep. Daarom is het voor ons heel belangrijk dat we vandaag met redelijk goed spel hebben gewonnen. Een hele opluchting in de kleedkamer. Er was net zo'n ontlading als toen de goal van Markus Henriksen viel. Zeker op basis van de tweede helft is dit een verdiende overwinning.'

'Toch kan ik niet zeggen dat het niets met me deed wat er allemaal gebeurd is', gaat Gudelj verder. 'Er zat onrust in mijn hoofd, een soort draaikolk. Dat raakt ook de groep. Wij willen namelijk duidelijkheid. Ik heb er alle vertrouwen in dat de club daar snel voor zorgt', aldus de middenvelder, die mogelijk John van den Brom als hoofdtrainer krijgt. De coach zit momenteel zonder club en had al een 'positief onderhoud' met AZ.

Gudelj ziet Van Basten overigens niet als een assistent. 'Het is een grote persoonlijkheid. En het is natuurlijk niet zo dat hij nu ineens niets te zeggen heeft omdat hij assistent geworden is. Dennis Haar en hij zitten goed op één lijn, dus er was geen onduidelijkheid voor ons.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.