VI Live: herbeleef de avond van de speen en fraaie goals

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het nationale en internationale voetbal op de voet volgt.

LANDGENOTEN: Trainer Dennis van Wijk zag zaterdag hoe zijn Westerlo zich revancheerde voor de nederlaag tegen KV Mechelen van een week eerder. Lierse SK was het slachtoffer en keerde met een 6-1 nederlaag huiswaarts. 'We staan er nu uitstekend voor in het klassement, maar als je twee keer verliest, sta je weer onderaan. Het zit allemaal heel dicht bij elkaar', aldus Van Wijk, die met Westerlo vierde staat.

22.42 uur: JUVENTUS WINT IN MILAAN
Het doelpunt van Carlos Tévez blijkt voldoende voor een overwinning van Juventus. De Oude Dame was gedurende de gehele wedstrijd de meest aanvallende ploeg en wist dat veldvoordeel om te zetten in drie punten: 0-1.

22.37 uur: VITESSE EN SC HEERENVEEN IN BALANS
Vitesse en SC Heerenveen kunnen een punt toevoegen aan hun totaal na een temporijke wedstrijd, waarin ondanks de nodige kansen slechts twee treffers te noteren zijn (1-1).

22.19 uur: TÉVEZ BLIJFT RUSTIG
Op aangeven van Paul Pogba zet Carlos Tévez Juve op een 0-1 voorsprong tegen AC Milan. De Fransman zet zijn Argentijnse ploeggenoot vrij voor de keeper en die blijft rustig: 1-0. Tévez viert de openingstreffer met een speen in zijn mond. Milan-trainer Filippo Inzaghi brengt daarop Fernando Torres in, die daardoor debuteert.

21.53 uur: EINDSTAND ATLÉTICO MADRID - CELTA DE VIGO 2-2
De regerend landskampioen is er in eigen huis niet in geslaagd om Celta de Vigo te verslaan. Atlético Madrid bleef steken op een 2-2 gelijkspel. Voor de thuisploeg was het centrale duo Diego Godín en Miranda trefzeker, Pablo Hernández (geweldige hakbal) en Nolito verzorgden de tegendoelpunten.

21.37 uur: EINDSTAND ADO-GO AHEAD 1-1
Go Ahead heeft het eerste punt gepakt buiten Deventer. Door de late gelijkmaker van Michiel Kramer is de oogst slechts een punt. Gezien de pogingen van ADO is de 1-1 zeker geen onterechte uitslag.

21.36 uur: RUSTSTAND AC MILAN - JUVENTUS 0-0

21.31 uur: RUSTSTAND VITESSE - SC HEERENVEEN 1-1
Beide ploegen gaan rusten in Arnhem. De bezoekers kwamen op voorsprong via een doelpunt van Mark Uth, waarna Davy Pröpper Vitesse met een droge knal op gelijke hoogte bracht: 1-1.

21.17 uur: KRAMER PROFITEERT
Erik Cummings verkijkt zich op een voorzet en het is Michiel Kramer die bedankt zegt. De spits tikt van dichtbij de 1-1 binnen.

21.14 uur: PRÖPPER ANTWOORDT
Het antwoord van Vitesse laat niet lang op zich wachten en komt op naam van Davy Pröpper. Zijn droge knal betekent de gelijkmaker; 1-1.

21.10 uur: NOLITO BENUT STRAFSCHOP
Celta de Vigo krijgt in de 53ste minuut een strafschop en Nolito neemt plaats achter de bal. De aanvaller faalt niet en brengt de bezoekers daardoor langszij in het duel met Atlético Madrid.

21.08 uur: UTH OPENT ONGENADIG IN ARNHEM
Vitesse begint stormachtig aan het duel, maar na 22 minuten zorgt SC Heerenveen-spits Mark Uth voor het echte vuurwerk. Zijn ongenadige knal in de korte hoek is Vitesse-doelman Piet Velthuizen te machtig; 0-1.

21.02: GOAL GO AHEAD 0-1
Go Ahead Eagles breekt de ban in Den Haag. Teije ten Den is de gelukkige met een fraaie kopbal.

20.58 uur: SNEIJDER VERLIEST
Wesley Sneijder beleeft met Galatasaray een stroeve competitiestart. Zaterdagavond werd in de derde wedstrijd verloren bij Balikesirspor: 2-0. Zodoende is de thuisploeg hekkensluiter af en werden de eerste punten van dit seizoen binnengesleept.

20.48 uur: RUSTSTAND ATLÉTICO MADRID - CELTA DE VIGO
Atlético gaat rusten met een 2-1 voorsprong en de ploeg dankt die ruststand aan de verdediger Miranda en Diego Godín, die de Madrilenen terugbrachten in de wedstrijd. Pablo Hernández verzorgde met een prachtige hakbal de openingstreffer.

20.47 uur: AFTRAP AC MILAN – JUVENTUS
Juventus mag op bezoek bij AC Milan aftrappen. De Milanezen staan na twee competitieduels ongeslagen bovenaan, evenals Juventus. Beide ploegen hebben zes punten veroverd. Trainer Filippo Inzaghi laat Nigel de Jong starten en houdt Marco van Ginkel op de bank.

20.45 uur: AFTRAP VITESSE – SC HEERENVEEN
Vitesse-trainer Peter Bosz heeft voor de Airborne-wedstrijd in het Gelredome gekozen voor Jan-Arie van der Heijden als vervanger van Guram Kashia, die met een gebroken teen voorlopig niet inzetbaar is. Zijn SC Heerenveen-collega Dwight Lodeweges laat zijn basiselftal ongewijzigd.

Opstellingen:
Vitesse: Velthuizen; Wallace, Van der Heijden, Kruiswijk, Achenteh; Pröpper, Vejinovic, Leerdam; Oliinyk, Dauda, Labyad.
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Van Aken, Buijs, Van Anholt; De Roon, Van de Berg, Sinkgraven; Slagveer, Uth, Thorsby.

20.42 uur: GODÍN ZET ATLÉTICO OP VOORSPRONG
Kort nadat zijn maatje in de verdediging de verhoudingen gelijk heeft getrokken zet Diego Godín Atlético kort voor rust op voorsprong: 2-1.

20.34 uur: RUSTSTAND ADO DEN HAAG – GO AHEAD EAGLES 0-0
Na 45 minuten zijn er nog geen doelpunten in Den Haag. ADO zorgt voor meer dreiging dan Go Ahead, dat nauwelijks potten kan breken. Maar die goal is voor beide ploegen te hoog gegrepen.

20.32 uur: MIRANDA BRENGT STAND IN EVENWICHT
Een kwartier voor tijd brengt verdediger Miranda Atlético terug in de wedstrijd. Hij verlengt een vrije trap met zijn rechtervoet en ziet de bal in het doel verdwijnen: 1-1.

20.26 uur: EINDSTAND WEST HAM UNITED - LIVERPOOL 3-1

20.21 uur: HAKJE CELTA BRENGT ATLETICO OP ACHTERSTAND
Atlético Madrid kijkt tegen een achterstand aan na een zeer bijzondere treffer van Pablo Hernández. De Chileen werkt quasi nonchalant de bal met een hakje in het Madrileense doel. Zie hier de bewegende beelden van dit kunststukje.

20.21 uur: EINDSTAND FSV MAINZ 05 – BORUSSIA DORTMUND 2-0
Borussia Dortmund verkijkt zich op FSV Mainz 05, dat door de zege aan kop gaat in de Bundesliga. Ciro Immobile (gemiste strafschop) en Matthias Ginter (eigen doelpunt) beleven bij BVB een ongelukkige avond.

20.20 uur: EINDSTAND EXCELSIOR - FC DORDRECHT 1-1
De regioderby tussen Excelsior en FC Dordrecht is in een gelijkspel geëindigd, dankzij een schitterend doelpunt van Ryan Koolwijk (Excelsior) en een rake kopbal van Robin Gosens (FC Dordrecht). De thuisploeg eindigde met tien man, nadat Luigi Bruins met een rode kaart het veld moest verlaten.

20.19 uur: WEST HAM BESLIST HET DUEL
Morgan Afalmitano beslist de wedstrijd. Hij promoveert een steekpass kort voor tijd tot een doelpunt en zet daarmee de (beslissende?) 3-1 op het scorebord.

20.12 uur: RODE KAART BRUINS
De rentree van Luigi Bruins mondt uit in een drama. Hij krijgt in de 88ste minuut een rode kaart voor een slaande beweging aan het adres van Marvin Peersman. De twee stonden met de koppen tegen elkaar en daarna sloeg Bruins richting de speler van Dordt, om vervolgens de vermoorde onschuld te spelen. Peersman kreeg een gele kaart voor zijn aandeel. Zo duurde de entree van Bruins in de Eredivisie dus maar twintig minuten.

20.10 uur: GELIJKMAKER VAN FC DORDRECHT
Uit een corner van Ryan Koolwijk kopt Robin Gosens de gelijkmaker binnen namens Dordrecht. Gaat Excelsior voor het eerst dit seizoen thuis niet winnen? Met nog ruim vijf minuten te gaan is het 1-1.

20.00 uur: AFTRAP ATLÉTICO MADRID - CELTA DE VIGO
Atlético Madrid neemt het vanavond op tegen Celta de Vigo en hoopt in dat duel de 2-1 zege bij Real Madrid een goed vervolg te kunnen geven. De matchwinner van vorige week, Arda Turan, begint dit keer in de basis. Tegen Real begon de Turkse middenvelder nog op de bank.

19.52 uur: HAAGSE GOAL AFGEKEURD
ADO Den Haag leeft even in de waan dat het de score heeft geopend. Scheidsrechter Edwin van de Graaf keurt de goal van Kevin Jansen uit de rebound af wegens buitenspel. De middenvelder stond dat ook toen Michiel Kramer met een kopbal Go Ahead-keeper Erik Cummins tot een redding dwong.

19.45 uur: AFTRAP ADO DEN HAAG – GO AHEAD EAGLES
Jeffrey Rijsdijk neemt bij Go Ahead Eagles de plaats in van de geblesseerde spits Marnix Kolder. Het is de enige wijziging die trainer Foeke Booy doorvoert voor het duel in Den Haag, waar de Deventer formatie het eerste punt van het seizoen op vreemde bodem wil pakken.

ADO Den Haag-trainer Henk Fraser heeft evenmin veel veranderd in vergelijking met het 0-0 gelijkspel bij FC Utrecht van vorige week. Maar het is wel een opvallende aanpassing. Kevin Jansen is gepromoveerd tot basiskracht, en dat gaat ten koste van aanvoerder Roland Alberg.

ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon, Derijck, Kanon, Meijers; Kristensen, Malone, Jansen; Van Duinen, Kramer, Schet.
Go Ahead Eagles: Cummings; Nieuwpoort, Schenk, Van der Linden, Wijnaldum; Van Ooijen, Duits, Overgoor; Reimerink, Lewis, Rijsdijk.

19.37 uur: DOELPUNT AUASSAR
Wat zet Adil Auassar Excelsior op schitterende wijze op 1-0 tegen FC Dordrecht. De middenvelder draait de bal in de verre kruising en Woudestein geniet. En wij ook.

19.23 uur: RUSTSTAND WEST HAM UNITED - LIVERPOOL 2-1
Na een wervelende start staat de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Winston Reid en Diafra Sakho waren aan de zijde van West Ham de doelpuntenmakers, Raheem Sterling deed na een klein uur spelen wat terug voor de bezoekers: 2-1.

19.17 uur: RUSTSTAND EXCELSIOR-FC DORDRECHT
Het is 0-0 bij rust! Het is hopen op meer spektakel in de tweede helft. Vlak voor rust wel een vervelend moment voor Giovanni Korte. Hij moest gewisseld worden met een ogenschijnlijk ernstige blessure.

19.11 uur: DEBUUT RYAN KOOLWIJK
Uitgerekend op bezoek bij zijn oude club maakt Ryan Koolwijk zijn debuut voor FC Dordrecht als vervanger van Funso Ojo. De ploegen imponeren overigens niet. Na een vroege kans van Adil Auassar en een kopbal van Tom van Weert (ook Excelsior) zijn er nauwelijks kansen te noteren.

18.57 uur: STERLING GEEFT LIVERPOOL HOOP
Raheem Sterling verzorgt de aansluitingstreffer voor Liverpool. De negentienjarige middenvelder werkt een afvallende bal - na een geblokt schot van Mario Balotelli - binnen vanaf de rand van het strafschopgebied: 2-1.

18.38 uur: WEST HAM VOORTVAREND VAN START
Binnen tien minuten staat West Ham United al op 2-0 tegen Liverpool. Al snel is het Winston Reid die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zet, in de zevende minuut is het Diafra Sakho die vanaf de rechterkant van het doel prachtig binnenlobt.

18.30 uur: AFTRAP EXCELSIOR-FC DORDRECHT
Voor het eerst sinds 2012 is stadion Woudestein uitverkocht. Gino Coutinho debuteert in de streekderby, ook nog eens het treffen tussen twee promovendi, onder de lat van Excelsior. Beide ploegen doen het overigens verdienstelijk: Excelsior heeft tot op heden zeven punten en Dordrecht vier.
De opstellingen:
Excelsior: Coutinho; Karami, Fischer, Van Diermen, Kuipers; Kruys, Stans, Auassar; Botaka, Van Weert, Van Mieghem.
FC Dordrecht: Kurto; Fortes, Lima, Troost-Ekong, Peersman; Van Overeem, Ojo, Gosens; Korte, Lieder, Ten Voorde.

18.30 uur: AFTRAP FSV MAINZ 05 - BORUSSIA DORTMUND
Borussia Dortmund weet dat het de nieuwe koploper is in de Bundesliga als het de uitwedstrijd in Mainz in een zege omzet. Er staat dus wat op het spel.

18.30 uur: AFTRAP WEST HAM UNITED-LIVERPOOL

18.19 uur: EINDSTAND RODA JC - JONG AJAX 1-0

17.53 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Arsenal heeft uit tegen Aston Villa eenvoudig gewonnen. Het werd 3-0 voor de ploeg van manager Arsène Wenger. Ronald Koeman won opnieuw met Southampton. Dit keer met 1-0 bij Swansea City.

Eindstanden:
Aston Villa – Arsenal 0-3
Swansea City – Southampton 0-1
Newcastle United – Hull City 2-2
Burnley – Sunderland 0-0

17.47 uur: EINDSTAND DEPORTIVO LA CORUNA-REAL MADRID: 2-8
Niet te geloven. Met een van richting veranderd schot zorgt Chicharito voor de 2-8 eindstand. Real swingt! Depor gaat met het schaamrood op de kaken naar binnen.

17.42 uur: MONSTERSCORE
Javier Hernández knalt de bal in de kruising: 2-7 voor Real. Het houdt maar niet op met de goals. Deportivo la Coruña wordt afgeslacht.

17.38 uur: DOELPUNTENREGEN
Het regent goals. Deportivo la Coruña maakt de 2-6 tegen Real. Een fraaie kopbal van Toché.

17.32 uur: 1-6!!!!
En daar is het alweer 1-6 voor Real. Na geklungel in de achterhoede van Depor ramt hij de bal in het doel.

17.31 uur: REAL DENDERT DOOR
Het is 1-5 in Riazor! Gareth Bale rondt fraai af met een stiftje, op aangeven van Isco.

17.24 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Bayern München bijt zich stuk op Hamburger SV, dat met Josef Zinnbauer voor het eerst op de bank een zeer bemoedigend resultaat boekt. Julian Draxler voorkomt een nieuw verlies voor Schalke 04, maar is ook de gebeten hond na zijn domme rode kaart. De strijd der Nederlanders bij FC Augsburg – Werder Bremen eindigt mede dankzij een benutte strafschop van Paul Verhaegh in een verlies voor Eljero Elia.
FC Augsburg – Werder Bremen 4-2
Hamburger SV – Bayern München 0-0
SC Paderborn – Hannover 96 2-0
Schalke 04 – Eintracht Frankfurt 2-2
VfB Stuttgart – 1899 Hoffenheim 0-2

17.21 uur: OOK BALE OP HET SCOREFORMULIER
Real Madrid neemt het laatste sprankje hoop bij thuisploeg Deportivo la Coruña weg. Na een steekballetje van Marcelo schiet Gareth Bale via de binnenkant van de paal raak: 1-4.

17.05 uur: DEPOR DOET WAT TERUG
Deportivo la Coruña komt op 1-3. Haris Mendunjanin benut een strafschop na een handsbal van Sergio Ramos. De voormalige middenvelder van Sparta Rotterdam en AZ rondt koeltjes af: 3-1. Overigens bezweert Ramos dat het geen hands was.

16.49 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Tot dusver valt er op de Engelse velden alleen in Birmingham wat te genieten. Arsenal leidt halverwege met 3-0 op bezoek bij Aston Villa door doelpunten van Mesut Özil, Danny Welbeck en Aly Cissokho, die in eigen doel scoorde. In de andere drie duels is nog niet gescoord. Wel moest Wilfried Bony in de 39ste minuut van het veld bij het treffen tussen Swansea City en Southampton nadat hij zijn tweede gele kaart had gekregen voor een overtreding op Maya Yoshida.
Tussenstanden:
Newcastle United – Hull City 0-0
Swansea City – Southampton 0-0

16.45 uur: RUSTSTAND DEPORTIVO LA CORUÑA – REAL MADRID 0-3
De door Real Madrid vooraf enigszins gevreesde uitwedstrijd bij Deportivo La Coruña is na één helft al zo goed als voorbij. De Koninklijke leidt met 3-0 dankzij twee treffers van Cristiano Ronaldo en één van James Rodríguez. De sterren van Real zitten op rozen in Riazor.

16.41 uur: DEPORTIVO GAAT KNOCK-OUT
En daar is de derde goal van Real Madrid! Marcelo stuurt Karim Benzema bij een tegenstoot richting het doel van Deportivo La Coruña. Doelman German Lux loopt de Franse spits omver, maar de bal belandt voor de voeten van Cristiano Ronaldo, die voor open doel scoort: 0-3.

16.35 uur: JAMES TOONT ZIJN KLASSE
We zijn nog geen tien minuten verder na de schitterende 0-1 van Cristiano Ronaldo of ook James Rodríguez toont zijn klasse. Uit stand krult de Colombiaanse technicus de bal in de verre kruising. Deportivo-doelman German Lux heeft het nakijken, 0-2 voor Real Madrid.

16.33 uur: ÖZIL REKENT AF MET KRITIEK
De recentelijk veelvuldig bekritiseerde Mesut Özil rekent af met zijn criticasters. Na ruim een half uur zet de Duitse spelmaker Arsenal op voorsprong in het uitduel met Aston Villa. Kort daarna stelt Özil met een afgemeten voorzet Danny Welbeck in staat de 0-2 te maken.

16.28 uur: RONALDO ZWEEFT IN RIAZOR
Wat een heerlijk doelpunt van Cristiano Ronaldo! Een voorzet van Álvaro Arbeloa komt iets achter de Portugese vedette van Real Madrid, maar die blijft zó lang in de lucht hangen dat hij de bal met zijn voorhoofd toch richting de verre kruising kan sturen. Real leidt met 1-0 bij Deportivo La Coruña.

16.18 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Het is rust bij de vijf competitiewedstrijden in Duitsland. Schalke 04 vond een paar minuten voor rust aansluiting tegen Eintracht Frankfurt doordat Eric Maxim Choupo-Moting een strafschop à la Panenka benutte: 1-2. Paul Verhaegh was in de blessuretijd van de eerste helft eveneens belangrijk voor FC Augsburg. De aanvoerder zette de Zuid-Duitsers vanaf de stip op voorsprong tegen het Werder Bremen van Eljero Elia. Bij Hamburger SV tegen Bayern München staat het nog 0-0.
Ruststanden:
FC Augsburg – Werder Bremen 2-1
SC Paderborn – Hannover 96 0-0
Schalke 04 – Eintracht Frankfurt 1-2
VfB Stuttgart – 1899 Hoffenheim 0-1

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
In Engeland is in vier stadions afgetrapt. Aston Villa ontvangt Arsenal zonder dat het daarbij kan beschikken over de met een kuitblessure kampende Ron Vlaar, terwijl Patrick van Aanholt met Sunderland op bezoek gaat bij Burnley. Daryl Janmaat en Tim Krul gaan met Newcastle United tegen Hull City op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen. Vurnon Anita ontbreekt in de basisopstelling. Dat geldt ook voor Marvin Emnes en Dwight Tiendalli bij de confrontatie van Swansea City met het Southampton van Ronald Koeman, Graziano Pellè en Dusan Tadic.
De wedstrijden:
Aston Villa – Arsenal
Burnley – Sunderland
Newcastle United – Hull City
Swansea City – Southampton

16.00 uur: AFTRAP DEPORTIVO LA CORUÑA – REAL MADRID
Real Madrid begint na twee nederlagen op rij in de Primera División aan de lastige uitwedstrijd tegen Deportivo La Coruña. Alle sterren starten in het noordwesten van Spanje in de basis. Haris Medunjanin (ex-AZ) speelt mee bij de thuisploeg.
Opstelling Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Modric, Kroos, James Rodríguez; Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
De zaterdagmiddagwedstrijden van de vierde speelronde van de Bundesliga gaan van start. Arjen Robben haakte bij Bayern München af in de warming-up voor het duel met Hamburger SV, waar Rafael van der Vaart ontbreekt. Klaas-Jan Huntelaar en Schalke 04 ontvangen in eigen huis Eintracht Frankfurt, terwijl in Zuid-Duitsland Paul Verhaegh en Eljero Elia tegenover elkaar staan bij de wedstrijd tussen FC Augsburg en Werder Bremen.
FC Augsburg – Werder Bremen
Hamburger SV – Bayern München
SC Paderborn – Hannover 96
Schalke 04 – Eintracht Frankfurt
VfB Stuttgart – 1899 Hoffenheim

15.17 uur: ROBBEN HAAKT GEBLESSEERD AF
Arjen Robben kan toch niet starten tegen Hamburger SV. De Nederlandse vleugelspeler moest de warming-up afbreken wegens een blessure. Waarvan hij last heeft, is nog onduidelijk. Thomas Müller vervangt hem.

15.02 uur: GEEN VLAAR BIJ VILLA
Ron Vlaar is nog niet fit genoeg om het met Aston Villa tegen Arsenal op te nemen. De Oranje-international ontbreekt in de wedstrijdselectie door een kuitblessure. Leandro Bacuna begint op de bank tegen The Gunners.

14.30 uur: ROBBEN TERUG IN DE BASIS
Arjen Robben staat over een uur aan de aftrap als Bayern München op bezoek gaat bij Hamburger SV. De Oranje-international is hersteld van de enkelblessure waardoor hij nog ontbrak bij de interlands van het Nederlands elftal tegen Italië en Tsjechië. Eerder deze week deed Robben al een kwartier mee tegen Manchester City. Vaste waarden als Xabi Alonso, Mario Götze, Robert Lewandowski en Thomas Müller zitten op de bank.
Opstelling Bayern München: Neuer; Boateng, Dante, Alaba; Rafinha, Højbjerg, Lahm, Bernat; Robben, Pizarro, Shaqiri.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.