Guardiola zinspeelt op ultiem afscheid: 'Doorstoten'

Reacties

Nu Bayern München  voor de vijfde achtereenvolgende keer in de halve finale van de Champions League staat, is het volgens trainer Pep Guardiola de hoogste tijd weer de finale te halen. De Spanjaard is tevreden met het spel dat zijn ploeg op de mat legde op bezoek bij Benfica (2-2).

Guardiola zinspeelt op ultiem afscheid: 'Doorstoten'

'We zijn weer waar we waren in de afgelopen twee seizoenen: in de halve finales van de Champions League en het Duitse bekertoernooi. Hopelijk kunnen we deze keer wel doorstoten', aldus Guardiola, die met Champions League-winst afscheid hoopt te nemen bij Bayern voor hij bij Manchester City aan de slag gaat. Een tweeluik met City zou de Europese campagne extra bijzonder maken voor Guardiola, die enkele weken nadat Bayern in 2013 het miljoenenbal won aan de slag ging bij de Duitse topclub.

Bayern had het woensdagavond nog even moeilijk op bezoek bij Benfica. De Portugezen kwamen op voorsprong dankzij Raúl Jiménez. De Duitsers herstelden zich snel en kwamen langszij dankzij Arturo Vidal. 'We hebben onze persoonlijkheid getoond. Daar verdienen mijn spelers een groot compliment voor', zegt de trainer op de Bayern-site.

Aanvoerder Philipp Lahm is eveneens content. ‘We bespeelden de ruimtes tussen de verdediging en het middenveld uitstekend en waren nauwkeuriger dan in de heenwedstrijd’, is de Duitser van mening. De plaats bij de laatste vier smaakt volgens Lahm naar meer. ‘Nu willen we ook meer natuurlijk. Het is nog niet voorbij.’

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.