Bayern is gewaarschuwd voor de toptalenten van Benfica

Reacties

Benfica heeft de beschikking over vier toptalenten waar we nog veel van gaan horen. Een introductie richting de kraker tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League van woensdag.

Bayern is gewaarschuwd voor de toptalenten van Benfica

Met Gonçalo Guedes en Renato Sanches heeft Benfica de twee grootste talenten van Portugal in huis. Beide spelers zijn afkomstig uit de academie van Benfica en debuteerden al in de nationale ploeg. De negentienjarige Guedes is vleugelspeler, de een jaar jongere Sanches middenvelder.

Beide tieners werden dit seizoen al gescout door de hele Europese top. Sanches (foto) heeft nog een contract tot medio 2021, maar die verbintenis bevat een vertrekclausule van 45 miljoen euro. Sanches is al niet meer weg te denken uit de basiself van Benfica en stond in het eerste duel met Bayern (1-0 nederlaag) centraal op het middenveld. Hij maakte in december met een grandioze knal zijn eerste competitiegoal.

Guedes heeft ook nog een verbintenis voor vijf jaar. De als 'nieuwe Cristiano Ronaldo' omschreven dribbelaar moet minimaal zestig miljoen euro kosten. De afgelopen weken kampte Guedes met een kleine vormdip. Om vertrouwen op te doen liet trainer Rui Vitória hem een paar keer meespelen met het tweede elftal, dat op het tweede niveau speelt. Het sorteerde effect. Vorige week krulde hij een vrije trap in de kruising tegen Oriental Lisboa. Deze week nam Vitória hem weer op in zijn wedstrijdselectie.

Dan is er nog de iets oudere Talisca. De 22-jarige Braziliaanse dribbelaar heeft vanwege zijn stevige fysiek de bijnaam Yaya Talisca, maar wordt zelf liever vergeleken met zijn landgenoot Rivaldo. 'Hij is mijn inspiratiebron. Het is mijn droom om net zo'n grote carrière in Europa te hebben als hij', zei hij recent in een interview met O Jogo. Vorig seizoen was Talisca een van de revelaties van de Portugese competitie, door onder meer onderstaande goal. Dit seizoen presteert hij wisselvalliger. In zijn 28 officiële duels van dit seizoen, was hij zestien keer invaller.

Vitória riep 21 spelers op voor de return tegen Bayern. Door het wegvallen van Jonas (de topscorer van Portugal is geschorst) kwam ook een plekje vrij voor een volgend aanstormend talent. Luka Jovic (18) maakte al op zijn zestiende zijn eerste goal voor Rode Ster Belgrado en kwam afgelopen winter naar Lissabon. Voor Jovic komt de wedstrijd van woensdagavond waarschijnlijk te vroeg, maar met talenten als hij, Guedes, Sanches en Talisca onder contract is Benfica ongeacht het resultaat tegen Bayern verzekerd van een zonnige toekomst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.