Guardiola staat credits af: 'Comeback niet tactisch'

Reacties

Bayern München knokte zich tegen Juventus knap terug van een 0-2 achterstand en schakelde de Italianen met behulp van twee gouden wissels met een 4-2 overwinning na verlenging uit. De invloed van trainer Pep Guardiola daarin was beperkt, stelde de Spanjaard.

Guardiola staat credits af: 'Comeback niet tactisch'

Guardiola bracht Kingsley Coman en Thiago Alcântara in als invallers en had daarmee een gelukkige hand van wisselen. 'Maar de comeback kwam voort uit emotie, niet vanuit tactiek', wenste hij de complimenten niet zelf in ontvangst te nemen.

'Als je in eigen huis met 2-1 achter staat, wordt de druk vanaf de tribunes opgevoerd. Dat is lastig voor een tegenstander, maar dát is voetbal. Het ene moment zeggen ze dat je de hele wereld aankunt, een minuut later ben je een ramp. Dat de wissels het vandaag zo goed deden, bewijst maar weer eens dat je meer dan elf spelers nodig hebt om een wedstrijd te winnen.'

De wijze waarop De Oude Dame werd verslagen deed hem enerzijds goed - vanwege de vechtlust, de rust en het uithoudingsvermogen van zijn ploeg - en anderzijds baarde het Guardiola zorgen. 'We mogen natuurlijk nooit zo starten. Hopelijk leren we hiervan en kunnen we hiervan profiteren in de kwartfinale', wierp hij tijdens zijn perspraatje na afloop al zijn blik op de volgende ronde van het miljoenenbal, waar de Duitsers Atlético Madrid, Manchester City, Benfica, Paris Saint-Germain, Real Madrid, VfL Wolfsburg en Barcelona kunnen treffen.

Dat er vanuit het Juventus-kamp - lees: directeur Giuseppe Marotta - nog werd geklaagd over de arbitrage, vond Guardiola verwerpelijk. 'Juventus is een te grote club om over dit soort dingen te klagen. Als je verliest, schud je de hand van je tegenstander, geef je ze een complimentje en ga je naar huis. Oké, er is een doelpunt van hen afgekeurd, maar dat soort dingen gebeuren in het voetbal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.