'Guardiola kan Bayern niet zo laten spelen als Barcelona'

Ondanks de komst van Josep Guardiola hoeft niemand te verwachten dat Bayern München voetbal gaat spelen zoals de trainer Barcelona dat liet doen. Daarvoor is het spelersmateriaal te verschillend, aldus erevoorzitter Franz Beckenbauer.

'Guardiola kan Bayern niet zo laten spelen als Barcelona'

Barcelona en Guardiola namen in de zomer van 2012 afscheid van elkaar, nadat de trainer de club in vier jaar veertien hoofdprijzen had bezorgd. Het spel dat de club speelt wordt nog altijd toegeschreven aan de trainer, die ook als speler een verleden in Catalonië heeft. Maar volgens Beckenbauer, die eerder al eens liet weten lyrisch te zijn over de trainerskunsten van Guardiola, hoeft niemand te verwachten dat het er zo uit gaat zien als de speelwijze van de Spaanse topclub.

'Ik weet niet hoe Guardiola volgend seizoen van plan is met Bayern te gaan spelen, maar het kan in elk geval niet zoals hij Barcelona dat liet doen', laat hij op de FIFA-website weten. 'Daar hebben we de spelers niet voor. Van Messi heb je er maar een. Spelers als Xavi en Iniesta heeft Bayern ook niet. Je moet een spelsysteem aan het spelersmateriaal aanpassen, niet omgekeerd.'

'Zou je Ribéry zijn dribbel weg willen nemen en alleen nog maar met korte passes laten spelen? Dat kan niet. Dan moet je hem verkopen. Als je zoals Bayern wilt spelen en de vleugels wilt gebruiken, dan moet je in de punt een breker hebben, een echte centrale aanvaller.'

Hoewel Guardiola inderdaad niet over hetzelfde spelersmateriaal beschikt, overweegt hij naar verluidt wel een deel van zijn vroegere technische staf uit de Catalaanse hoofdstad mee te nemen. Hij zou deze week een bezoek brengen aan Barcelona om te praten met fysiotherapeut Emili Ricart en de scouts Domenec Torrent en Carles Planchart.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen