'Bayern bood Guardiola beste project, niet meeste geld'

Zaakwaarnemer José María Orobitg heeft tegenover het Spaanse persbureau EFE toegelicht waarom Josep Guardiola ervoor heeft gekozen om zijn trainersloopbaan aankomende zomer bij Bayern München te hervatten.

'Bayern bood Guardiola beste project, niet meeste geld'

'Van alle geïnteresseerde clubs bood Bayern München het beste project. Bayern was niet de club die het meeste geld heeft geboden', verklaart Orobitg de keuze van Guardiola, die volgens de Engelse tabloids 22 miljoen euro per jaar kon opstrijken als hij bij Chelsea zou tekenen.

'Guardiola heeft voor Bayern gekozen vanwege de organisatie, de mogelijkheden en het spelersmateriaal van de club', vervolgt Orobitg, die bovendien verklapt dat beide partijen er vorig jaar al uit waren.

'De ondertekening van het contract had rond de kerstdagen plaats, rond 20 december als ik het me goed herinner', stelt Orobitg. Woensdag liet Bayern al weten dat de huidige trainer Jupp Heynckes in die periode kenbaar maakte na dit seizoen te willen stoppen als hoofdcoach.

Daarop besloot Bayern dus in zee te gaan met Guardiola, die in München een contract tot medio 2016 heeft getekend. De Spaanse succestrainer, die vrijdag zijn 42ste verjaardag viert, stapte eind vorig seizoen op bij Barcelona nadat hij in vier jaar veertien prijzen in de wacht had gesleept.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's