Guardiola: 'Ik wil deze titel graag delen met Heynckes'

Reacties

Trainer Josep Guardiola heeft na het behalen van zijn derde opeenvolgende landstitel met Bayern München zijn dank uitgesproken aan voorganger Jupp Heynckes.

Guardiola: 'Ik wil deze titel graag delen met Heynckes'

'Ik zou deze titel graag met Jupp willen delen. Wij hebben iets erg bijzonders neergezet', gaf Guardiola een eerste reactie na het veiligstellen van de 26ste landstitel in de clubhistorie. Op bezoek bij FC Ingolstadt 04 werd door twee treffers van Robert Lewandowski gewonnen (1-2) na een vrij matte vertoning.

De midweekse uitschakeling van Der Rekordmeister in de Champions League, ondanks een sterk optreden in de return van de halve finale tegen Atlético Madrid, had duidelijk zijn weerslag op de feestvreugde. Diezelfde Heynckes liet eerder op de dag weten de kritiek op Guardiola onterecht te vinden. 'Hij heeft het hogesnelheidsvoetbal geïntroduceerd', zei hij in Bild.

Van dat wervelende spel was de laatste weken van het Bundesliga-seizoen echter geen sprake meer, mede doordat de focus ook op de Champions League en het bekertoernooi lag. 'Een groot compliment voor Borussia Dortmund. Dat was dit seizoen een ware concurrent', meende Guardiola over de naaste achtervolger én tegenstander in de finale van het toernooi om de DFB-Pokal (21 mei).

Guardiola pakte voor het derde seizoen op rij de titel met Bayern, dat nu al vier jaar achter elkaar kampioen van Duitsland is. Dat heeft nog nooit eerder een club gepresteerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.