Lewandowski stelt titel Bayern veilig in Beiers onderonsje

Reacties

Bayern München heeft zich op de voorlaatste speeldag in de Bundesliga verzekerd van de 26ste landstitel in de clubhistorie. In de Beierse derby tegen FC Ingolstadt 04 werden de laatste benodigde punten bemachtigd (1-2).

Lewandowski stelt titel Bayern veilig in Beiers onderonsje

Na drie pogingen was het dan eindelijk raak voor Der Rekordmeister. Eerst gooide Borussia Dortmund roet in het eten door geen fout te maken in Stuttgart, vorige week verpestte Borussia Mönchengladbach het feestje (1-1), maar in de herkansing werd nu wel afgerekend met kleine buur Ingolstadt. In het kleinste stadion van de Bundesliga, waar ook relatief weinig goals vallen, brak Robert Lewandowski de ban.

Na een kwartier schoof de Pool een penalty koeltjes binnen, om na een meesterlijk passje van Xabi Alonso uit een moeilijke hoek ook de tweede treffer en zijn 29ste van het seizoen subtiel binnen te mikken (0-2). Moritz Hartmann trapte echter op slag van rust een strafschop uit stand binnen, waarna de thuisclub er in de tweede helft alles aan deed om de eerste thuisnederlaag in dit kalenderjaar te voorkomen.

Hartmann maaide twintig minuten voor tijd vrij voor doelman Manuel Neuer over de bal heen en ook in de extra tijd ontsnapte de zeer matig spelende kampioen na een inzet van Lukas Hinterseer (naast) nog aan puntenverlies. Dat had achteraf overigens niet veel uitgemaakt, want achtervolger Dortmund bakte er op bezoek bij Eintracht Frankfurt (1-0) eveneens niet veel van.

Voor Bayern, dat midweeks door Atlético Madrid uit de Champions League werd geknikkerd, rest nu de finale om de DFB-Pokal tegen Dortmund. De nu nog geblesseerde Arjen Robben hoopt er op zaterdag 21 mei ook weer bij te zijn, als de naar Manchester City vetrekkende trainer Josep Guardiola voor de laatste keer op de bank zit van de club uit München.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.