Guardiola: 'Een hele eer om tegenover Lippi te staan'

Pep Guardiola is vereerd dat hij dinsdag voor het eerst tegenover Marcello Lippi staat. De twee trainers treffen elkaar op het WK voor clubteams. 'Hij is een van de meest succesvolle coaches ter wereld.'

Guardiola: 'Een hele eer om tegenover Lippi te staan'

Bayern München wacht dinsdag de ontmoeting met het Chinese Guangzhou Evergrande in de halve finale van het wereldkampioenschap voor clubteams. 'Het is een eer voor mij om tegen Lippi te mogen spelen. Het is de eerste keer dat ik het tegen hem mag opnemen. Hij heeft zo veel ervaring. We moeten ons zo goed mogelijk voorbereiden', aldus de coach die in 2009 en 2011 met Barcelona de wereldbeker won.

Lippi is de eerste coach die zowel de Europese als de Aziatische Champions League gewonnen heeft. In 1996 met Juventus en 2013 met zijn huidige werkgever. Hij won in 1996 ook de wereldbeker voor clubteams met De Oude Dame.

Lippi is op zijn beurt lovend over de Bayern München-coach. 'Pep Guardiola is een ontzettend slimme man. Hij won bijna alles wat er te winnen valt en heeft zijn eigen voetbalfilosofie ontwikkeld. Spelen tegen hem en Bayern is erg speciaal voor ons. Ze zijn momenteel het beste team ter wereld. Als we honderd keer tegen ze spelen, verliezen we 99 keer en winnen we een keer. Hopelijk is dinsdag die ene keer.'

Aan het WK voor clubs doen de kampioenen van ieder continent en de kampioen van gastland Marokko mee. Guangzhou won in november de Aziatische Champions League. Bayern München legde in mei beslag op de Europese variant. Lippi kan dinsdag geschiedenis schrijven, bij een goed resultaat tegen de Duitsers. Nooit eerder slaagde een Aziatisch elftal er in de finale van het WK voor clubteams te bereiken. 

Marcello Lippi ziet zijn Chinese Guangzhou Evergrande als underdog voor het duel met Bayern München.
Marcello Lippi ziet zijn Chinese Guangzhou Evergrande als underdog voor het duel met Bayern München.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen